Ærtesuppe med champagne, rejer og rugbrødscrunch

Ingredienser

1 stk skalotteløg

1 bagekartofler

1 spsk. olivenolie til stegning

2 dl piskefløde

2 dl mælk

400 g ærter fra frost

salt

peber

½ dl champagne

Fyld

1/4bundter frisk dild

1/2 bundter purløg

150 g rejer

Rugbrødscrunch

4 skiver rugbrød i meget tynde skiver

30 g parmesan

Sådan gør du

Rugbrødscrunch

Tænd ovnen på 180º.

Læg rugbrødsskiverne på den ene side af en bageplade beklædt med bagepapir. Riv parmesan fint på et rivejern, og fordel det i et jævnt lag på den anden side af bagepladen. Sæt bagepladen i ovnen i ca. 7 minutter, til osten er let gylden, og brødet er sprødt. Køl brød og ost af, og bræk det i mindre flager.

Ærtesuppen

Pil skalotteløget, og hak det fint. Skræl bagekartoflen, og skær den i tern på ca. 2 x 2 cm. Steg løg og kartoffel let i olivenolie i en gryde i 5 minutter, uden at det tager farve.

Hæld fløde og mælk i gryden, og lad det koge op. Lad det simre i 15 minutter, til kartoffelternene er møre. Tilsæt de frosne ærter, og lad dem simre med i 2 minutter.

Blend ærtesuppen glat og jævn, gerne med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber.

Fyld

Hak dild og purløg, og vend det sammen med rejerne.

Anret den varme ærtesuppe i dybe, varme tallerkener, læg en lille bunke rejer i midten, og drys med flagerne af rugbrød og sprød parmesan. Stil en tallerken suppe foran hver gæst, og hæld et skvæt champagne i direkte fra flasken – det giver en let prikkende suppe.

4 pers