Grillede gulerødder med honningglaze og ostecreme

Ingredienser

4 portioner  

Ostecreme

100 g Salatost i tern
1½ dl Yoghurt 10%
½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)

Honningglaze

2 spsk Honning
1 spsk Sesamolie
2 spsk Friskpresset limesaft
1½ spsk Fintrevet frisk ingefær
1 spsk Finthakket rød chilipeber
12 Gulerødder med top (ca. g)
1 liter Vand
½ tsk Groft salt
½ tsk Flagesalt
½ dl Hakkede mynteblade

Sådan gør du

Ostecreme
Mos osten i en skål og rør den sammen med yoghurt og limeskal. Stil cremen tildækket i køleskabet til serveringen. Smag til.
Honningglaze
Rør honning, olie og de øvrige ingredienser sammen. Smag til.
Rens gulerødderne , men lad det pæne af toppen blive siddende. Kog dem i vand tilsat salt i ca. 3 min. Lad gulerødderne dryppe af i et dørslag. Lad en grillpande blive godt varm. Grill gulerødderne på alle sider i ca. 10 min. til de er gyldne – pensl med lidt glaze de sidste 2 minutter.
Læg gulerødderne i et fad, dryp med resten af glazen og drys med flagesalt og mynte.