Vildtfrikadeller til 5-6 pers.:
700 g. hakket kød af f.eks. buk
100 g. bacon i små tern, stegt sprødt
1 æg
1/2 æble, revet
8 knuste enebær
1 spsk. tørret timian
2 fed hvidløg, revet
1 løg, revet
1,5 stk. salt / friskkværnet peber
6 spsk. mel
8 skiver bacon (til omvikling af frikadeller)
Tilbehør: kartofler eller rodfrugtens, tyttebærsyltetøj, waldorfsalat og evt. grøn salat vendt i mormordressing (fløde tilsmagt med eddike og sukker)
Denne svampesauce tilsmagt med danablue og ribsgelé
Fremgangsmåde:
Kødet røres med æg, løg, æble, hvidløg, stegt bacon, krydderier samt mel.
Formes til store frikadeller og omvikles med et stykke bacon.
Steg frikadellerne i smør og olie på en pande ved høj varme, i Et par minutter, til de får god farve og vend dem og steg et par minutter mere. Tag frikadellerne af panden imens de stadig er bløde og rå indeni. Lav nu saucen;
Der er link til saucen ovenover i ingredienslisten. Når saucen er færdig, smages den til med blå ost og rigeligt med ribsgelé. Frikadellerne lægges i saucen og simrer færdig under låg i ca. 10 min.