Go Back

MARINEREDE REJER OG KULØRT SALAT

Ingredienser
  

  • Marinerede rejer
  • 1 spsk finthakket mild rød chilipeber
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 4 spsk finthakkede friske korianderblade
  • 300 g rejer i lage
  • Limedressing
  • 1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • 1 ⁄4 tsk groft salt
  • Kulørt salat
  • 1 ⁄2 agurker
  • 1 ⁄2 moden mangofrugter i stave
  • 1 ⁄2 avocadoer
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk finthakket rødløg
  • 8 tynde skiver ristet italienske flutes
  • Pynt
  • friske korianderblade

Sådan gør du
 

  • Marinerede rejer
  • Bland chili, limesaft og korianderblade i en skål. Hæld rejerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend de afdryppede rejer i marinaden og stil dem tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Limedressing
  • Pisk cremefraiche, limesaft og salt luftigt med en elpisker. Smag til. Kom dressingen i en plastikpose egnet til madvarer og læg den i køleskabet.
  • Kulørt salat
  • Skræl agurken, flæk den på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i skiver. Flæk avocadoen, fjern stenen og skindet og skær avocadoen i skiver på tværs. Vend dem i limesaft. Anret avocado med limesaft, mango og agurk på 4 tallerkener og drys med rødløg.
  • Klip et lille hjørne af plastikposen med limedressing og tryk små "dutter" af dressing ud på den kulørte salat.
  • Læg de ristede fluteskiver på tallerkenerne og anret de marinerede rejer på brødet - lige inden serveringen. Pynt den kulørte salat med koriander og server.
  • Tips
  • De marinerede rejer, limedressingen og den kulørte salat kan stå tildækket i køleskabet et par timer, så du kun mangler at anrette og riste brød.
  • I stedet for den friske koriander kan du bruge basilikum.