Go Back

Salat med letsprængt andebryst

Ingredienser
  

  • 2 andebryster
  • 1 spsk. sukker
  • spsk. flagesalt
  • 2 tsk. knuste fennikelfrø

ENDVIDERE

  • 75 g let ristede hasselnøddekerner gerne friske
  • 1 frisésalat
  • 100 g mangoldsalat
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 125 g brombær

Sådan gør du
 

  • Rids skindet på andebrysterne. Fjern tydelige hinder fra kødsiden, og læg det ene andebryst med skindsiden nedad i en plastikbøtte eller lille fad. Bland sukker, salt og fennikel, og drys det meste på brystet. Læg det andet bryst ovenpå med kødsiden nedad; drys med resten af saltblandingen, og sæt låg på. Lad brysterne trække i køleskabet i mindst 8 timer, gerne til næste dag.
  • Dup andebrysterne tørre med køkkenrulle, og læg dem med skindsiden nedad på en kold pande. Tænd for blusset, og steg dem ved middelhøj varme i 10-12 minutter på skindsiden. Vend dem, og steg dem i yderligere 8-10 minutter på kødsiden. Hold øje med dem, for sukkeret vil gerne brænde. Lad brysterne trække i 10-15 minutter, inden du skærer dem i tynde skiver.
  • Hak imens hasselnødderne groft. Pluk og skyl salaterne; slyng dem i salatslynge, eller tør dem med et rent viskestykke.
  • Rør sennep, honning, eddike og olivenolie sammen, og vend salaterne med dressingen lige inden servering. Smag til med salt, og anret salaten med andebryst, hasselnødder og brombær.

Noter

6 pers