Go Back

Rodfrugttærte

Ingredienser
  

  • 500 g rodfrugter fx gulerod, pastinak og knoldselleri.
  • 300 g melede kartofler
  • 1 dl finthakket persille
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 tsk tørret oregano
  • 200 g hvid ost i saltlage salattern
  • ½ tsk groft salt
  • peber
  • 8 æg
  • ½ l madlavningsfløde 8%

Sådan gør du
 

  • Skræl rodfrugter og kartofler. Smuldr osten og bland
  • den sammen med persille, hvidløg og oregano. Læg
  • bagepapir i bunden af en springform (ca. 24 cm i
  • diameter). Skær kartofler og rodfrugter i tynde skiver
  • (brug evt. en foodprocessor). Fordel rodfrugter,
  • kartofler og osteblanding taglagt i formen - afslut
  • med osteblanding. Pisk æg og fløde sammen og
  • hæld det over grønsagerne.
  • bagetid ca 1 time og 15 min.
  • Bag tærten nederst i
  • ovnen - til den er gylden. Lad den hvile i ca. 10 min.
  • på køkkenbordet.

Noter

6 pers