Go Back

Farsbrød med bacon og ost

Ingredienser
  

  • 300 g. magert hakket svinekød fx skinkekød
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 1 spsk. fintrevet zittauerløg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g ost
  • peber
  • 1/2 tsk. tørret rosmarin
  • 1 æg str. stor
  • 1/2 dl. mælk
  • 2 spsk. hvedemel

Kartofler

  • 1000 g. kartofler i kvarte
  • 25 g. smeltet smør
  • 1/4 tsk. groft salt drys efter bagning

Bacon og frugt

  • 75 g. bacon i tynde skiver
  • 650 g. uskrællede pærer i tern ca. 2 x 2 cm
  • 250 g. svesker i halve
  • 1 tsk. fintrevet citronskal
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 1 dl. grønsagsbouillon
  • 25 g. smør i mindre stykker

Sådan gør du
 

Bagetid

  • Sæt pladen med kartofler i en kold ovn. Indstil på 200 grader C. alm. ovn og bag i ca. 1 time og 20 min.

Farsbrød

  • Rør det hakkede kød med salt til kødet er sejt (ca. 1 min.). Kom løg, krydderier og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør melet i og til sidst osten. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time.

Kartofler

  • Skyl kartoflerne i koldt vand og tør dem godt. Vend dem i smeltet smør. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir så der er plads til 2 små fade (se nedenfor). Bag kartoflerne midt i ovnen.

Bacon og frugt

  • Skær bacon i mindre stykker (ca. 2 cm). Gem 4-5 stykker bacon til farsbrødet. Læg pærer, svesker, citronskal og salt i et ovnfast fad (ca. 15 x 26 cm). Hæld bouillonen ved og fordel baconstykker og smør over frugterne.

Farsbrød

  • Læg farsen i et ovnfast fad (ca. 13 x 24 cm) og form den til et lille brød. Læg de resterende stykker bacon ovenpå. Sæt de to fade ind til kartoflerne efter 1/2 time og bag retten færdig, ca. 50 min.

Ved serveringen

  • Læg farsbrødet i et fad med kant og anret bacon og frugt omkring "brødet". Server kartoflerne i et andet fad og drys med salt.

Noter

4 pers