Print Recipe

LAKRIDS- OG CITRONMOUSSEKAGE MED HVID CHOKOLADECREME

Ingredients

  • Bundende
  • 125 g mel
  • 40 g smør
  • 100 g sukker
  • 2-3 tsk rålakridspulver jeg bruger Johan Bülows
  • 50 g marcipan
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1,5 tsk bagepulver
  • Hvid chokoladecreme med lakrids
  • 2 blad husblas
  • 300 g hvid chokolade
  • 2 dl fløde
  • 30 g glukosesirup
  • 60 g smør
  • en smule salt
  • saften fra 1/2 citron
  • 2 tsk rålakridspulver
  • Citronmousse
  • 3 blade husblas
  • 125 ml citronsaft
  • 125 g sukker
  • 3 deciliter piskefløde
  • 100 g skyr jeg anbefaler en tynd skyr - undgå Cheasys og brug eksempelvis den fra Levevis

Instructions

  • Bundende
  • Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Giv dig god tid og pisk gerne i 5 minutter. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen.
  • Riv marcipanen groft og vend den i dejen.
  • Varm mælken og smørret op i en lille gryde. Lad det afkøle en smule og bland det i dejen.
  • Tilsæt lakridspulveret og rør rundt.
  • Hæld dejen i en springform (18-20 centimeter) og bag kagen i cirka 25 minutter ved 200 grader (eller indtil kagen er gennembagt og gylden).
  • Lad kagen køle helt af, og skær den herefter over i to.
  • Hvid chokoladecreme
  • Udblød husblassen i koldt vand (15 minutter). Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløden og glukosesiruppen i kog.
  • Tilsæt husblassen til fløden, og hæld herefter blandingen ud over den hvide chokolade. Rør massen til den er blank og ensartet. Tilsæt smør, og rør det ud i blandingen. Smag til med salt, citronsaft og lakridspulver.
  • Placér én bund i en springform (og for eventuelt formen med kageplast).
  • Hæld cirka 2/3 af chokoladecremen ud på bunden imens den stadig er delvist flydende. Stil den på frys i en halv times tid inden du placerer den øverste bund. Kom den resterende 1/3 i en sprøjtepose med rund tyl.
  • Citronmousse
  • Udblød husblassen i koldt vand (5 minutter).
  • Pres citronerne og bring saften i kog med sukkeret i en lille gryde.
  • Når saften koges tages gryden af varmen, og husblassen røres heri.
  • Lad siruppen køle af til håndvarm.
  • Pisk fløden til let skum (kun så den lige begynder at danne toppe, men stadig ikke er fast). Tilsæt skyren og pisk den forsigtigt i flødeskummet.
  • Vend lidt af fløden i den lune citronsirup. Gentag indtil alt er vendt sammen.
  • Efter den sidste bund er placeret på chokoladecremen, fordeles størstedelen af citronmoussen herpå. Gem nok til at fylde cirka 5 halvkugler i en silikoneform.
  • Stil kagen og halvkuglerne på frys i mindst fire timer.

Notes

10 pers