Go Back

BLINIS MED RØGET LAKS

4 pers.

Ingredienser
  

  • 8 blinispandekager
  • 250 g røget laks i skiver
  • 250 g spinat
  • 1 spsk smør
  • 6 skiver bacon sprødstegt
  • 1 dl græsk yoghurt eller creme fraiche
  • Blinis uden gær
  • 225 gram Hvedemel
  • 75 gram Boghvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Natron *
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 2 Æg
  • 3 dl. Kærnemælk
  • 4 spsk. Majsolie

Sådan gør du
 

  • Melet blandes med bagepulver, natron, sukker og salt. Æggene piskes sammen med kærnemælk og olie og røres i melblandingen. Lad dejen hvile ca. 30 minutter.
  • Bages til små tykke pandekager i gyldent smør ca. 2 minutter på hver side evt. i en pande.
  • Spinaten skylles og dampes - med det vand som hænger ved - i en gryde hvori smørret er smeltet. Spinaten må kun lige falde sammen, herefter hakkes den groft.
  • I ovnen lunes blinis, og på de varme blinis lægges først spinat så røget laks, 1 tsk. græsk youghurt eller creme fraiche og sidst drysses den knuste sprødstegte bacon.
  • Server med friskkværnet peber og lidt lime- eller citronsaft