kog hvidkålet indtil man kan tage, ca 9 hvidkålsblade kogt næsten møre, men så de kan bøjes uden at knække af det.
Farsen røres med alle ingredienser og hviler mens kålbladene bliver kolde og afdryppet.
På hvert kålblad lægges en pølse fars som pakkes pænt ind. Nogen bruger snor eller en kødnål til at holde det på plads, jeg synes det går fint uden.
Brunes i lidt smør på en pande. Når alle sider er brunet, kommes vand ved – halv op med dolmerne – og de simrer ganske stille i 20 -30 min.
Imens kan der laves f.eks. lidt råkost, eller som jeg gjorde, stegte rødbeder. Det var egentlig 2 af de bagte rødbeder jeg havde tilovers fra i går, som blev skåret i skiver og vendt i lidt rasp af nogle franske kartofler jeg havde liggende. Steges i ganske lidt olie.
Syltede rødbeder er også godt til, men nu havde jeg de stegte i stedet for.
Sovsen er en opbagt sovs med kogevandet fra kålen og saften fra panden hvor dolmerne koger.
server med evt. gulerodsalat og kartofler