Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Kom hindbær, sukker og vaniljekorn i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge i 5 minutter ved svag varme, og smag til med friskpresset citronsaft.
Blend hindbærrene til en jævn puré med en stavblender, og pres massen gennem en finmasket si placeret over en skål, så kernerne frasorteres, og der kun er den rene hindbærpuré tilbage i skålen.
Hæld den siede hindbærpuré tilbage i gryden, og varm den op.
Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i den varme hindbærpuré. Rør, til husblassen er helt opløst.
Lad puréen køle af i 10 minutter.
Pisk fløden til skum, og rør skyren i.
Vend flødeblandingen sammen med den let afkølede hindbærpuré til en jævn og helt glat og ensartet mousse.
Hæld hindbærmoussen oven på lagkagebunden, glat overfladen, og sæt den på køl i mindst 3 timer, gerne natten over.