Go Back

Kartoffelgratin med spinat

Ingredienser
  

  • 450 g frossen helbladet spinat, optøet
  • 750 g kartofler
  • 1 løg
  • 2 dl friskrevet parmesan
  • dl rasp gerne grov
  • 4 æg
  • 1 dl cremefraiche 18%
  • 250 g frosne ærter optøede
  • 2 håndfulde bredbladet persille
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 knivspids muskatnød
  • 25 g smør
  • Lidt olie til gratinfadet
  • Til servering

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200° og smør et gratinfad med lidt olie. Optø spinaten og pres så meget som muligt af væden fra. Skræl kartoflerne, riv dem groft og pres væden fra. Pil løget og hak det fint. Bland revet parmesan og rasp. Pisk æg og cremefraiche sammen i en stor skål og vend revne kartofler, spinat, løg, ærter, ca. halvdelen af parmesanblandingen og hakket persille i. Krydr med salt, peber og muskat.
  • Hæld blandingen i gratinfadet og drys resten af parmesanblandingen over. Skær smørret i små tern og fordel det på toppen. Bag gratinen i ovnen i ca. 45 min., til overfladen er flot gylden.

Noter

4 pers