Go Back

Flæskesteg med lun vintersalat

Sådan gør du
 

  • DET SKAL DU BRUGE
    1 kg svinekam
    1 spsk. groft salt
    VINTERSALAT
    1 hokkaidogræskar
    3 store rødbeder
    2 spsk. olivenolie
    salt
    3 appelsiner
    1 håndfuld mandler
    1 stor håndfuld bredbladet persille
    150 g feta
    APPELSINDRESSING
    skal af ½ usprøjtet appelsin
    2 spsk. olivenolie
    2 spsk. balsamicoeddike
    1 tsk. honning
    1 tsk. dijonsennep
    salt og friskkværnet peber
    tænd ovnen på 200° varmluft. Rids sværen på svinekammen, og gnid med rigeligt groft salt. Læg stegen på en rist over en bradepande. Læg evt. en kugle af alufolie under, så stegen ligger helt lige. Hæld lidt vand i bradepanden, og steg svinekammen i ovnen i 1½ time, eller til den har en centrumtemperatur på lige under 80°. Afslut ved at skrue ovnen over på grillfunktion, hvis sværene ikke er helt sprøde. Lad flæskestegen hvile i 15 minutter.
    2. VINTERSALAT: Skyl græskarret, halvér det, og fjern kernerne. Skær græskarret i skiver, og lad bare skallen være på. Skræl rødbederne, og skær dem i både. Fordel græskar og rødbede på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, krydr med salt, og bag det i ovnen i ca. 40 minutter, til grøntsagerne er møre og let sprøde.
    3. APPELSINDRESSING: Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
    4. VINTERSALAT, FORTSAT: Skræl appelsinerne, og skær frugtkødet i skiver. Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Skyl og hak persillen. Fordel bagt hokkaidogræskar, rødbeder og appelsinskiver på et fad, og dryp dressingen over. Drys med mandler, persille og smuldret fetaost, og servér til flæskestegen.