Hindbærmousse med daddel-salt-karamel og chokoladelåg

Daddel-salt-karamel

2 dl udstenede dadler

4 dl kogende vand

½ tsk. salt

½ tsk vaniljepulver uden sukker

Hindbærmousse

½ advocado

75 g frosne hindbær

150 g skyr naturel

Chokoladelåg

100g mørk ckokolade (min 70%)

1 spsk. kokosolie

1 knsp. salt

Daddel-salt-karamel

Læg dadlerne i en skål med kogende vand i 15 minutter. Dræn dadlerne og gem daddelvandet. Læg dadlerne i en blender og tilsæt ½-1 dl af daddelvandet. Blend, indtil du får en cremet og ensartet masse. Tilsæt løbende mere vand, hvis massen bliver for tør , den skal være helt glat. Smag til med vanilje og salt .

Hindbærmousse

Fjern stenen fra avocadoen og skrabkødet ud med en spiseske. Blend frosne hindbær med advocado og skyr til en cremet mousse. Anret Hindbærmoussen i serveringsglas og top med en skefuld daddel-salt-karamel.

Chokoladelåg

Hak chokoladen groft og smelt den med kokosolien og salten, enten i en lille gryde eller mikroovnen. Fordel den smeltede chokolade på toppen af desserterne og stil dem i fryseren i 10 min, indtilchokoladelåget har sat sig.

2 pers