Go Back

LAKS & HAVKATMOUSSE M. FISKESAUCE

6 pers

Ingredienser
  

  • 375 gr. havkat filet
  • dl. piskefløde
  • 2 æg
  • 250 gr. laks skåret i strimler

Sauce

  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk. hvidvins eddike
  • 5 dl fiskefond
  • 4 dl piskefløde
  • 1 bundt dild
  • Citronsaft
  • salt & peber

Sådan gør du
 

  • Mousse
  • Skær havkat filer små stykker, blend salt, peber, citronsaft. Æg & fløde tilsættes. lad blandingen hvile i 30 min. pensel 6 små forme, beklæd siderne og bunden med laks og derefter blandingen i midten. Bages i vandbad med folie over 25 min. ved 200 grader
  • Sauce
  • Sauter finthakket løg i smør, tilsæt eddiken. Kom fonden i, lad den koge med og jævnl saucen med fløde. Dilden hakkes fint og røres i, slut af med salt og peber.
  • SERVERING Moussen vendes ud i midten af en tallerken og saucen hældes omkring, pynt af med dild