Go Back

Chokoladetærte med banan, vanilleiscreme og ølsirup

4 pers.

Ingredienser
  

  • Du skal bruge
  • 3 stk æg
  • 225 g hvedemel
  • 1,5 dl Fløde 18% eller sødmælk
  • 2 stk kakao
  • 100 g sukker
  • Fyld
  • 2 stk bananer
  • 1,5 dl GB Blue Mountain Stout
  • 200 g sukker
  • 0,5 tsk citronsaft

Sådan gør du
 

  • Lav gerne tærtebunden dagen før så den er afkølet når bananerne lægges på.
  • Tænd for ovnen på 175 grader og smør en høj rand form eller spring form med margarine.
  • Bland mel, cacao og bagepulver sammen i en skål.
  • Del æggeblommer fra hvider, (begge dele skal bruges) æggeblommer og sukker piskes hvidt, ca. 5 min.
  • Sigt melblanding i æggende, og tilsæt fløde og mel.
  • Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Fordel dejen i formen og bag bunden i den varme ovn i ca. 1 time.
  • Kog øl og sukker til en tyk sirup og smagt til med citronsaft.
  • Skær bananerne i tynde skiver og fordel dem på bunden.
  • Pens med ølsiruppen.
  • Server kagen med vanilleiscreme og sirup pynt evt. med hakkede nødder og mynte.