Go Back

Sprødstegt makrel og rabarber-løgkompot

Ingredienser
  

  • 6-8 makrelfileter eller anden fisk f.eks. multe skåret i 6-8 portionsstykker
  • 3 rødløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 spsk rørsukker
  • ½ dl vand
  • 400 g rabarber skåret i små stykker af 1-2 cm
  • 1 tsk finthakket frisk rosmarin
  • 1 spidskål
  • 3 nye løg
  • lidt citronskal og lidt citronsaft
  • 10 g smør
  • en lille håndfuld fint plukket dild
  • olie til stegning af fisken
  • Tilbehør: nye kartofler

Sådan gør du
 

  • Rids skindet på makrelfileterne med en skarp kniv, 3-4 snit på hver filet.
  • Pil løgene, halvér dem og skær dem i skiver. Steg løgene i olivenolie til de er møre, tilsæt sukker, vand, rabarber og rosmarin og lad det simre 8-10 min. Smag på kompotten og krydr med friskkværnet peber og evt. lidt ekstra rørsukker og salt. Den skal smage syrligt og sødt.
  • Skær yderbladene af spidskålen - lad stokken sidde på og skær kålen i 6-8 både. Pil løgene og skær dem i både. Kom løg, citronskal og vand i en gryde så det dækker løgene halvt og lad det simre 4 min. Tilsæt spidskål og smør. Kom låg på gryden, og lad det dampe 4-5 min. Vend kålen undervejs. Hæld vandet fra og krydr med salt, peber, citronsaft og plukket dild.
  • Steg makrelfileterne i olivenolie på en pande med skindsiden nedad 2-3 min på hver side. Pres lidt på fisken med en paletkniv, så skindet kommer i kontakt med stegepanden. Det gør at skindet bliver gyldent og sprødstegt.
  • Servér den stegte makrel med smørdampet grønt og rabarber-løgkompot.
  • Spis evt. nye kartofler til.

Noter

4 pers