Rids skindet på makrelfileterne med en skarp kniv, 3-4 snit på hver filet.
Pil løgene, halvér dem og skær dem i skiver. Steg løgene i olivenolie til de er møre, tilsæt sukker, vand, rabarber og rosmarin og lad det simre 8-10 min. Smag på kompotten og krydr med friskkværnet peber og evt. lidt ekstra rørsukker og salt. Den skal smage syrligt og sødt.
Skær yderbladene af spidskålen - lad stokken sidde på og skær kålen i 6-8 både. Pil løgene og skær dem i både. Kom løg, citronskal og vand i en gryde så det dækker løgene halvt og lad det simre 4 min. Tilsæt spidskål og smør. Kom låg på gryden, og lad det dampe 4-5 min. Vend kålen undervejs. Hæld vandet fra og krydr med salt, peber, citronsaft og plukket dild.
Steg makrelfileterne i olivenolie på en pande med skindsiden nedad 2-3 min på hver side. Pres lidt på fisken med en paletkniv, så skindet kommer i kontakt med stegepanden. Det gør at skindet bliver gyldent og sprødstegt.
Servér den stegte makrel med smørdampet grønt og rabarber-løgkompot.
Spis evt. nye kartofler til.