Go Back

Kartoffelmos

Ingredienser
  

  • 2 kg kartofler
  • 3 dl mælk
  • 100 g smør
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med kartoffelstøder eller håndmixer, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.
  • Tips
  • Kartofler, der skal moses, bør altid koges uden salt. Kartoffelmos er velegnet som tilbehør til mange sammenkogte retter, fx gullash og bankekød. En rest kartoffelmos kan røres op med mælk og lægges over en sammenkogt ret, som et låg. Gratineres i ovnen til retten er gennemvarm.

Noter

8 pers