Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt bouillon, fløde og wok-blanding. Kog suppen ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Tilsæt krydderurter, citronsaft, salt og peber. Blend den grønne suppe med en stavblender til suppen er helt glat. Smag til.
Steg baconskiverne først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til baconen er gylden og sprød. Lad baconen dryppe af på fedtsugende papir. Del den stegte bacon i mindre stykker.
Smilende æg
Kom imens æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog, og kog æggene ved svag varme og under låg i 6-7 min. Læg dem i koldt vand i ca. 1 min. Pil æggene og halver dem.
Bring suppen i kog og tilsæt ærter og asparges. Lad suppen koge uden låg i ca. 1 min.
Ved serveringen
Kom suppen i varme dybe tallerkener. Pynt med æg, bacon og krydderurter. Server straks sammen med det ristede rugbrød.
Tip
I stedet for grøn wok-blanding kan man bruge 400 g friske grønne grøntsager, fx broccoli, spinat, asparges og ærter.