Go Back

Alternativ Bolognese

Antal 8

Sådan gør du
 

  • Ingredienser
    500 g hakket oksekød – det er altså nemmere og hurtigere end at skulle braisere kalvehaler mm. men det skal naturligvis prøves på et tidspunkt
    150 g bacon – gerne et helt stykke fra slagteren
    600 hakket knoldselleri – Webmasteren vil nu mene at halvdelen med fordel kunne være bladselleri
    5 gulerødder
    1 rød/1 gul peber
    2 ds. Hakkede tomat
    3 fed hvidløg
    2 store løg
    80 g Rosiner
    5 kviste rosmarin
    5 kviste salvie
    2 spsk. balsamico
    3 dl. rødvin
    ½ dl. piskefløde – her kan den altså godt tage lidt mere;)
    Chili efter smag
    Salt/peber
    Olie til stegning
    Tilbehør
    Økologisk fuldkornspasta og en god parmesan
    Start med at skære bacon i tern, snit peberfrugterne og riv selleri og gulerødder i strimler og hak løg og hvidløg.
    Skær bacon i tern og svits den i en gryde til de er næste sprøde.
    Løg og hvidløg steges herefter gyldne i samme gryde.
    Herefter steget kødet til det er brunt.
    Smid selleri og gulerødder i gryden og lad det hele stege ca. tre minutter
    Nu er det faktisk ret simpelt; resten af ingredienserne skal nemlig bare smides i nu – simpelthen og på én gang
    Jeg viger igen fra opskriften, da jeg gerne ser, at retten simrer i 1½ times tid. Du kan også smide den i ovnen ved ca. 160 grader, hvis gryden tåler den slags.
    Nu koger det hele sammen til en skøn masse, hvis du har brugt chili så varmer det også lidt i den kolde tid.
    Prøv det – det smager vildt godt, rødvin og selleri giver en dybde, som jeg ikke før har oplevet i min Bolo!
    Bolognesen kan naturligvis også bruges i din lasagne – det vil du altså heller ikke fortryde!
    Jeg har i øvrigt hørt fra pålidelige kilder, at man bør drikke en go’ Chianti Classico til: