Go Back

Kalvekotelet på italiensk, med parmaskinke og gorgonzola, ristede bønner med løg og oregano

4 pers

Ingredienser
  

  • 4 stk. kalvekoteletter á 150 g skåret af kalvekam
  • olie
  • 200 g. Gorgonzola
  • 4-8 skiver Parmaskinke
  • 500 g. grønne bønner
  • 4 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • spsk. olivenolie til stegning
  • 2 spsk. hakket frisk oregano
  • salt
  • peber
  • 400 g. pasta f.eks. fettuccine eller linguine
  • 4 spsk. tomatpesto kan købes færdiglavet

Sådan gør du
 

Kødet

  • Kalvekoteletterne tørres med lidt køkkenrulle og brunes på begge sider på en pande i lidt olie. Tag koteletterne af panden og krydr dem med salt og peber, læg tynde skiver gorgonzola på hver kotelet og svøb parmaskinken omkring, så koteletten er helt indpakket. Steg så koteletterne færdige i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 6-8 minutter.

Bønner

  • Bønnerne renses, skylles og snittes i 2 cm stykker. Forårsløgene skylles og snittes fint, hvidløget snittes fint og blandes med forårsløgene. Varm en sautérpande eller wok op med lidt olivenolie, steg først løgene til de er blanke, tilsæt så bønnerne og steg dem 2-3 minutter. Til sidst tilsættes den hakkede oregano og smag til med salt og peber.

Pasta

  • Kog pasta efter anvisningen på emballagen. Vend den med tomatpesto og server straks.

Tilbehør

  • I stedet for pasta kan også bruges en risotto eller stegte kartofler. Et godt stykke brød er altid velegnet tilbehør. Skal det være italiensk, kunne Brushcetta* være en god ting.