Go Back

porchetta – flæskesvær for alle pengene

Ingredienser
  

  • 1,25 kg svineslag
  • 125 g bacon
  • 1 bundt frisk rosemarin
  • 1 bundt frisk timian

Sådan gør du
 

  • Skær noget af kødet af slagets inderside de steder hvor der er tykt, så det er lige tykt over det hele.
  • Rids sværen og krydder slaget på indersiden med salt, peber og masser af frisk timian og rosmarin.
  • Læg et lag bacon oven på krydderurterne.
  • Læg det kød, der blev skåret af for at trimme tykkelsen, i midten af slaget oven på baconen.
  • Rul det hele og snør det sammen
  • Sæt mini-porchettaen på en rist i ovnen og steg den ved 100 grader i ca. 4 timer.
  • Vend den en kvart omgang hver time, så sværen bliver enartet.
  • Efter de 4 timer ved 100 grader skal porchettaen have ca. 20 minutter ved 250 grader, hvor den også vendes en kvart omgang – denne gang hvert 5 minut.

Noter

4 pers