Go Back

Grillet skinke med BBQ-rub og mørk rom-glaze

Ingredienser
  

  • 1 røget skinke på 1 5 kg

Til rub'en

  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. løgpulver
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 1 tsk. barbecue/grill-krydderiblanding
  • Til glazen
  • ½ dl mørk rom
  • ½ dl mørk sirup
  • ½ dl smeltet smør
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 spsk. dijonsennep

Sådan gør du
 

  • Varm grillen (indirekte varme).
  • Rør ingredienserne til rub'en. Skinken er ret saltet i forvejen, så derfor er der ikke tilsat salt i denne opskrift.
  • Fjern nettet på skinken. Rids fedtkanten i tern helt ind til kødet. Gnid rub'en godt ind hele vejen rundt. Sæt skinken på spyd og sæt den i grillen i ca. 1,5 time. Vend kødet jævnligt, hvis ikke du har et spyd.
  • Rør ingredienserne til glazen sammen. Start med sennep og brun farin og tilsæt væskerne lidt ad gangen, så du undgår, at det klumper.
  • I den sidste halve time pensler du skinken ca. 3-4 gange med glazen. Sukkeret i glazen brænder hurtigt, så hold godt øje med skinken.
  • Tag skinken ud, når den har nået en kernetemperatur på 65 grader. Lad den hvile i 10-15 min. Skær den i flotte skiver à ca. 1 cm tykkelse.
  • MADTIP: Mørk rom (og whisky også) som smagsgivende ingredienser passer utrolig godt til alt slags svinekød. Kom gerne en sjat i dine koteletter i fad, mørbrad, osv.

Noter

6 pers