Go Back

Confit de Canard - confiterede andelår

4 pers

Ingredienser
  

  • 6 andelår
  • 1 liter andefedt - alternativt rapsolie
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • Skal fra 1 økocitron
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Dagen i forvejen: Saltning
  • Soigner andelårene
  • Gnid lårene godt ind i hakket hvidløg, rosmarin, citronskal, sukker, salt og peber
  • Læg lårene i en frysepose og lad dem hvile i køleskabet i et døgns tid
  • På dagen: Confitering
  • Børst krydderurter, citronskal, salt og peber af lårene
  • Læg lårene i en passende gryde og dæk med fedtstof
  • Lad lårene simre i olien i ca. 3 timer - jeg havde komfuret stående på 2/9 - alternativt smides gryden/et fad i ovnen under et stykke staniol ved ca. 90 grader
  • Tag gryden af varmen
  • Fisk lårene op af fedtstoffet og læg dem i en skoldet beholder
  • Si fedtstoffet og hæld det over lårene
  • Noter og anretning
  • Lårene kan nu holde sig i køleskabet, da der intet ilt slipper ind til lårene. Lårene bliver tilmed bedre med tiden.
  • Når du skal bruge lårene graver du dem blot op af fedtet og steger dem 10-15 min. i ovn eller på pande - nemmere bliver det sgu da ikke at få perfekte andelår!