Læg husblas et af gangen i en lille skål med koldt vand.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og vend dem med sukkeret. Kom sukker, vaniljekorn, vaniljestang, piskefløde og citronskal i en gryde og varm op under omrøring til kogepunktet.
Tag gryden af varmen og kram vandet fra husblas. Rør husblas ud i vaniljefløden, til den er helt opløst. Hæld vaniljefløden gennem en finmasket sigte i silikoneforme eller i glas og stil på køl i mindst 3 timer (eller til dagen efter) først derefter kan bærerne kommes på.
bær
Kom et blad husblas i en skål med koldt vand.
Kog bærene til en saucen . Blænd det til mos og evt. sigte de små sten fra. og vrid derefter husblas for vand og rør det i den varme mos . Lad det køle af til stuetemperatur og fordel derefter et lille lag på hver pannacotta. Stil på køl og lad det stå på køl mindst 3 timer mere .