Print Recipe

Panna Cotta med bær og sukkerbold

Ingredients

  • Panna Cotta
  • 5 dl Piskefløde
  • 40 g sukker
  • 1 vaniljestang eller 1 knivspids vaniljepulver
  • 2 1/2 blad husblas
  • skallen fra en halv øko citron
  • bær
  • 2 dl.bær
  • 1/2 blad husblas
  • SUKKERBOLDE
  • 200-300 g isomalt

Instructions

  • Læg husblas et af gangen i en lille skål med koldt vand.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og vend dem med sukkeret. Kom sukker, vaniljekorn, vaniljestang, piskefløde og citronskal i en gryde og varm op under omrøring til kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen og kram vandet fra husblas. Rør husblas ud i vaniljefløden, til den er helt opløst. Hæld vaniljefløden gennem en finmasket sigte i silikoneforme eller i glas og stil på køl i mindst 3 timer (eller til dagen efter) først derefter kan bærerne kommes på.
  • bær
  • Kom et blad husblas i en skål med koldt vand.
  • Kog bærene til en saucen . Blænd det til mos og evt. sigte de små sten fra. og vrid derefter husblas for vand og rør det i den varme mos . Lad det køle af til stuetemperatur og fordel derefter et lille lag på hver pannacotta. Stil på køl og lad det stå på køl mindst 3 timer mere .

Sukker-bolde

  • Smelt isomalten i en lille kasserolle til alt er flydende. Tag kasserollen af varmen og stil den på et sammenfoldet viskestykke – vent til den smeltede isomalt får en let sej konsistens.
  • Imens lægges der bagepapir ud over dit køkkenbord i en lang bane. Sæt 2 gafler sammen med en elastik ”ryg mod ryg”.
  • Dyp de sammenbundne gafler kort i den seje isomalt og ”pisk” hurtigt hen over bagepapiret, således at der dannes masser af tynde sukker-tråde.
  • Saml trådene FORSIGTIGT til sukker-bolde, og opbevar dem i en tætsluttende og TØR dåse indtil anretningen. Max 1 dag!
  • Inden servering ligges sukker bolden i glasset.

Notes

4 pers