Go Back

Blomkålssalat med parmesan og rødløg

Ingredienser
  

  • 1 blomkål
  • 30 g parmesan
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 rødløg
  • 2 røde æbler
  • 2 spsk. kapers
  • 50 g pinjekerner
  • Citrondressing
  • ½ usprøjtet citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flydende honning
  • - salt
  • - friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Sådan gør du
  • 1 Skyl blomkålen, og fjern blade og stok. Hak blomkålen fint, men ikke til smulder. Der må gerne være nogle grovere stykker iblandt.
  • 2 Riv parmesanen, og pluk basilikummen. Pil rødløget, og hak det fint. Skyl æblerne, og skær dem i smalle både.
  • 3 Bland blomkålen med parmesan, basilikum, rødløg, æbler og kapers.
  • 4 Rist pinjekernerne gyldne på en tør, varm pande. Lad dem køle af på en tallerken.
  • Citrondressing
  • 5 Riv skallen, og pres citronen. Rør ingredienserne til dressingen sammen, smag til med salt og peber, og vend den i salaten. Sæt salaten i køleskabet, og lad den trække ca. 1 time.
  • 6 Anret salaten på et fad, og pynt med ristede pinjekerner lige inden servering.

Noter

4 pers