Blomkålssalat med parmesan og rødløg
Ingredienser
- 1 blomkål
- 30 g parmesan
- 1 potte frisk basilikum
- 1 rødløg
- 2 røde æbler
- 2 spsk. kapers
- 50 g pinjekerner
- Citrondressing
- ½ usprøjtet citron
- 4 spsk. olivenolie
- 1 tsk. flydende honning
- - salt
- - friskkværnet peber
Sådan gør du
- Sådan gør du
- 1 Skyl blomkålen, og fjern blade og stok. Hak blomkålen fint, men ikke til smulder. Der må gerne være nogle grovere stykker iblandt.
- 2 Riv parmesanen, og pluk basilikummen. Pil rødløget, og hak det fint. Skyl æblerne, og skær dem i smalle både.
- 3 Bland blomkålen med parmesan, basilikum, rødløg, æbler og kapers.
- 4 Rist pinjekernerne gyldne på en tør, varm pande. Lad dem køle af på en tallerken.
- Citrondressing
- 5 Riv skallen, og pres citronen. Rør ingredienserne til dressingen sammen, smag til med salt og peber, og vend den i salaten. Sæt salaten i køleskabet, og lad den trække ca. 1 time.
- 6 Anret salaten på et fad, og pynt med ristede pinjekerner lige inden servering.
Noter
4 pers