Opskrifter: Hovedretter

Flæskesteg med lun vintersalat

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Flæskesteg med lun vintersalat

Fyldt rødspætte

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Fyldt rødspætte

Alternativ Bolognese

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Alternativ Bolognese

Flæskesteg med abrikos og timianfyld

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Flæskesteg med abrikos og timianfyld

Gourmet hotdogs med karryketchup og ristede løgringe

Udgivet i Mandeklubben | Tagget , | Kommentarer lukket til Gourmet hotdogs med karryketchup og ristede løgringe

Humdoggus – Hotdog med et twist af varme himmelstrøg.

Udgivet i Mandeklubben | Tagget , | Kommentarer lukket til Humdoggus – Hotdog med et twist af varme himmelstrøg.

Bøffer i fad med ovnkartofler

Print Recipe Bøffer i fad med ovnkartofler Ingredients500 gram kartofler.300 gram gulerødder.Olie.Salt.1 rødløg.800 gram hakket oksekød.Peber.50 gram smør.1 spsk paprika.2 spsk mel.1 dåse hakket tomater.2 dl fløde.4 dl mælk.1 boullionterning.75 gram revet mozerella. InstructionsRens og skær kartoflerne i små stykker. Skræl gulerødderne og skær også dem i små stykker. Skær løget over i 2, skær … Læs videre Bøffer i fad med ovnkartofler

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Bøffer i fad med ovnkartofler

SUPPE MED 9 SLAGS GRØNT

Print Recipe SUPPE MED 9 SLAGS GRØNT Ingredients25 g smør2 finthakkede zittauerløg2 små finthakkede fed hvidløg1 liter hønsebouillon1 dl Madlavningsfløde 18%400 g frossen grøn wok-blanding3 dl finthakkede friske grønne krydderurter fx persille, dild, kørvel og purløg1 spsk friskpresset citronsaft1 tsk groft saltfriskkværnet peber8 skiver bacon ca. 125 g InstructionsSmelt smørret i en tykbundet gryde ved … Læs videre SUPPE MED 9 SLAGS GRØNT

Udgivet i Mandeklubben | Tagget , | Kommentarer lukket til SUPPE MED 9 SLAGS GRØNT

KARRY KYLLING I FAD MED ANANAS

Print Recipe KARRY KYLLING I FAD MED ANANAS Ingredients3 store stykker kyllingebryst1 spiseskefuld hvedemel1 spiseskefuld karry1 rød peberfrugt1 squash2 løg200 gram champignon6 skiver ananas2,5 deciliter kraftig hønsebouillon 2,5 deciliter vand kogt op med 2 terninger2 deciliter saft fra ananasdåsen2 deciliter fløde eller en dåse kokosmælkSalt peber og lidt ekstra karry InstructionsDel hvert stykke kyllingebryst på … Læs videre KARRY KYLLING I FAD MED ANANAS

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til KARRY KYLLING I FAD MED ANANAS

Kartoffelgratin med spinat

Print Recipe Kartoffelgratin med spinat Ingredients450 g frossen helbladet spinat, optøet750 g kartofler1 løg2 dl friskrevet parmesan1½ dl rasp gerne grov4 æg1 dl cremefraiche 18%250 g frosne ærter optøede2 håndfulde bredbladet persilleSalt og friskkværnet peber1 knivspids muskatnød25 g smørLidt olie til gratinfadetTil servering InstructionsTænd ovnen på 200° og smør et gratinfad med lidt olie. Optø … Læs videre Kartoffelgratin med spinat

Udgivet i Mandeklubben | Tagget , | Kommentarer lukket til Kartoffelgratin med spinat

Grillet skinke med BBQ-rub og mørk rom-glaze

Print Recipe Grillet skinke med BBQ-rub og mørk rom-glaze Ingredients1 røget skinke på 1 5 kgTil rub’en½ tsk. cayennepeber½ tsk. løgpulver2 tsk. paprika1 tsk. sukker1 tsk. friskkværnet peber1 tsk. barbecue/grill-krydderiblandingTil glazen½ dl mørk rom½ dl mørk sirup½ dl smeltet smør1 spsk. brun farin1 spsk. dijonsennep InstructionsVarm grillen (indirekte varme). Rør ingredienserne til rub’en. Skinken er … Læs videre Grillet skinke med BBQ-rub og mørk rom-glaze

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Grillet skinke med BBQ-rub og mørk rom-glaze

flanksteak med fyld svøbt i bacon

Print Recipe flanksteak med fyld svøbt i bacon IngredientsDu skal bruge1 stor flanksteak da der skal kunne være lidt fyld i1 glas rød pesto100 g feta½ rød peber4 forårsløg1 pakke baconHvidløgssalt Instructionsådan gør duSmør pestoen på flanksteaken. læg herefter feta, forårsløg og rød peber midt på oksekødet, så der er lige meget kød på hver … Læs videre flanksteak med fyld svøbt i bacon

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til flanksteak med fyld svøbt i bacon

karbonader m. blomkåls bearnaise

Print Recipe karbonader m. blomkåls bearnaise IngredientsBLOMKÅLSBEARNAISE4-6 PERSONER300 g blomkål1-2 skalotteløg250 g smør2-3 spsk hakket estragon frisk eller tørret1-2 spsk hvidvinseddike1-2 tsk bearnaiseessens kan udelades2 æggeblommersalt og peberTil karbonader500 g hakket kalv & flæsk2 æg2 dl raspSaltPeberPaprika4 spsk smørTilbehør12 grønne asparges friske1 stort løg2 store gulerødder4 mellemstore kartofler2 spsk oliven olie InstructionsKog stykker af blomkål … Læs videre karbonader m. blomkåls bearnaise

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til karbonader m. blomkåls bearnaise

Laks med sprød urtecrust

Print Recipe Laks med sprød urtecrust Ingredients4 stk.laksebøffer uden skind og benCRUSTEN3 stk.store håndfulde krydderurter: persille dild, kørvel, estragon, brøndkarse3 stk.håndfulde rasplidt olivenoliesaltpeber50 gparmesanostSAUCEN2 spsk.smør1 spsk.hvedemel0.5 lmælk1 stk.håndfuld spæd spinat2 tsk.wasabipulver opløst i lidt vandsaltpeberNYE KARTOFLER2 stilkpersille1 stk.helt hvidløg delt på midtensaltPYNT2 stk.citron InstructionsCrusten: Pluk bladene af krydderurterne og kom dem i en foodprocessor med … Læs videre Laks med sprød urtecrust

Udgivet i Mandeklubben | Tagget , | Kommentarer lukket til Laks med sprød urtecrust

Fyldt kalkunbryst

Print Recipe Fyldt kalkunbryst Ingredients1 kalkun bryst ca. 700 g1 pk bacon50 g valnødder50 g tørrede abrikoser50 g dadler20 g hakket persille2-3 dl hvidvin InstructionsSkær kalkunbrystet halvt igennem på tværs. Bank det lidt fladt med hånden Krydr med salt og peber. Varm en pande op med smør og sauter valnødder, abrikoser og dadler til det … Læs videre Fyldt kalkunbryst

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Fyldt kalkunbryst

Cowboygryde

Print Recipe Cowboygryde Ingredients1-2 løg4 fed hvidløg1-2 røde chili2 ds. baked beans el. chili beans2 ds. hakkede tomater1 ds champignon1 pk. kålpølser el. anden god pølse250 g hakket oksekød1 spsk. paprika0.5 tsk. cayennepeberSaltpeberOlie til stegning InstructionsHak det pillede løg og hvidløg, og steg dem i olien sammen med oksekødet.Skær pølserne i skiver. Tilsæt tomater, bønner, … Læs videre Cowboygryde

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Cowboygryde

Gullashsuppe.

Print Recipe Gullashsuppe. Ingredients1 pk bacon i tern2 fed hvidløg finthakket1 stort løg hakket3 gulerødder skrællede og skåret i tern250 g champingnoner300-400 gr skært oksekød fx bov – skåret i tern á ca. 2 x 2 cm2 spsk paprika½-1 tsk chilipulver eller efter smag½ tsk kommen – kan udelades eller erstattes af stødt spidskommen1 lille … Læs videre Gullashsuppe.

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Gullashsuppe.

Bacon frikadelle på grill

Print Recipe Bacon frikadelle på grill Ingredients4 store løg1/2 kg hakket svinekød1/2 dl løg hakkede1/2 dl persille hakket1/2 dl svampe hakket1 spsk. brunt sukker1 spsk. krydret ketchup1 tsk. soya sovs1 tsk. Worcestershire sauce1/2 dl rasp1 pakke bacon1/2 flaske BBQ sauce kun hvis de laves i ovnen InstructionsSkær toppen og bunden af ​​løgene og fjern ydre … Læs videre Bacon frikadelle på grill

Udgivet i Mandeklubben | Tagget , | Kommentarer lukket til Bacon frikadelle på grill

Braiserede svinekæber i mørkt øl med kartoffel-sellerimos

Print Recipe Braiserede svinekæber i mørkt øl med kartoffel-sellerimos Ingredients10-12 afpudsede svinekæber/kæbeklumper ca. 1 kgsalt og peber15 g smør1/8 selleri1 gulerod1 løg1 to mat½ l mørkt øl fx Honning Aleevt. 1 spsk hvedemelKartoffel-sellerimos750 g kartofler¼ selleri ca. 250 g2 dl letmælk25 g smørGrøntsager2 gulerødder2 majroer1 porre½ dl olie4 skiver parma- eller serranoskinkeKaramelliserede perleløg1 glas syltede … Læs videre Braiserede svinekæber i mørkt øl med kartoffel-sellerimos

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Braiserede svinekæber i mørkt øl med kartoffel-sellerimos

DYRERYG OG KVÆDEKOMPOT

Print Recipe DYRERYG OG KVÆDEKOMPOT IngredientsKvædekompot4 modne kvæder6 dl vand250 g sukker ca. 3 dl1 flækket vaniljestang3 tsk friskpresset citronsaft1 tsk groft saltfriskkværnet peberDyreryg4 kg dyreryg af dådyr150 g blødt smør2 spsk hakkede friske rosmarinblade1 tsk groft saltfriskkværnet peber4 dl kalvebouillon eller vildtbouillon4 dl halvtør rødvin fx pinot noirSavojkålsruller2 savojkål ca. 2 kg3 liter vand3 … Læs videre DYRERYG OG KVÆDEKOMPOT

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til DYRERYG OG KVÆDEKOMPOT

porchetta – flæskesvær for alle pengene

Print Recipe porchetta – flæskesvær for alle pengene Ingredients1,25 kg svineslag125 g bacon1 bundt frisk rosemarin1 bundt frisk timian InstructionsSkær noget af kødet af slagets inderside de steder hvor der er tykt, så det er lige tykt over det hele. Rids sværen og krydder slaget på indersiden med salt, peber og masser af frisk timian … Læs videre porchetta – flæskesvær for alle pengene

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til porchetta – flæskesvær for alle pengene

Mad-æbleskiver med fyld

Print Recipe Mad-æbleskiver med fyld IngredientsIngredienser – ca. 25 stk300 gram hvedemel0,75 tsk. salt1 tsk. sukker1 tsk. natron0,25 tsk bagepulver3 æg skal deles i blommer og hvider4,5 dl kærnemælk25 gram rapsolieSmør til at stegningFyld: feta + frisk spinat + f.eks. skinke + rød pesto InstructionsBland mel, salt, sukker, natron og bagepulver i en skål Skil … Læs videre Mad-æbleskiver med fyld

Udgivet i Mandeklubben | Tagget , | Kommentarer lukket til Mad-æbleskiver med fyld

SVINEMØRBRAD MED SVAMPE OG TIMIAN

Print Recipe SVINEMØRBRAD MED SVAMPE OG TIMIAN Ingredients2 svinemørbrader500 g blandede svampe2 skalotteløg4 fed hvidløg½ bdt. timian50 g smørlidt olie4 dl flødesaltpeber InstructionsI KØKKENET Afpuds mørbraderne for den store sene, så du undgår, at den gør kødet sejt. Skær mørbraderne i otte bøffer. 2. Rens svampene, og pil løg og hvidløg. Skyl og slyng timian. … Læs videre SVINEMØRBRAD MED SVAMPE OG TIMIAN

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til SVINEMØRBRAD MED SVAMPE OG TIMIAN

Lindum burger

Print Recipe Lindum burger IngredientsINGREDIENSERBurgertilbehør4 gode burgerbollerBurgerbøffer500 g. oksekød – gerne friskhakket og 10-12%5 kiks tørre kiks fra fx Bisca, som bruges til ost, ikke dem med creme i – hedder Cream Crackers/Biscuits0,5 tsk chili0,5 tsk cayenne pepper1 tsk oregano0,5 tsk løgpulver0,5 tsk hvidløgspulver1 tsk paprika2 tsk gourmet saltRigeligt med friskkværnet peber1 øko ægEn sjat … Læs videre Lindum burger

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Lindum burger

Farsbrød med bacon og ost

Print Recipe Farsbrød med bacon og ost Ingredients300 g. magert hakket svinekød fx skinkekød1/2 tsk. groft salt1 spsk. fintrevet zittauerløg1 fed hvidløg100 g ostpeber1/2 tsk. tørret rosmarin1 æg str. stor1/2 dl. mælk2 spsk. hvedemelKartofler1000 g. kartofler i kvarte25 g. smeltet smør1/4 tsk. groft salt drys efter bagningBacon og frugt75 g. bacon i tynde skiver650 g. … Læs videre Farsbrød med bacon og ost

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Farsbrød med bacon og ost

Wienerschnitzel

Print Recipe Wienerschnitzel med braskartofler – ærter – skysovs Ingredients4 kalveschnitzeler á ca. 150 g1 ægmelraspansjoser benfri sild dåse konserveshøvlet peberrodkapersærtersaltpebersmør til stegning100 g smør til skysovs1½ dl. bouillon eller kartoffelvand InstructionsBank schnitzelen ud, så den er meget tynd Slå et æg ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen. Kom lidt mel på … Læs videre Wienerschnitzel

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Wienerschnitzel

nakkefilet på grill

Print Recipe nakkefilet på grill Ingredientsca. 1.5 kg nakkefiletBBQ sauceketchupsmagsløs olie salatolie, rapsolie eller andetbrun farinchili pulverpeberpaprika InstructionsNakkefileten gnides med salt og peber og ligges på webergrillen ved indirekte varme (jeg griller kun med Heat beats da de gir bedst varme) den skal have 1½ time i grillen og så smøres med BBQ saucen og … Læs videre nakkefilet på grill

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til nakkefilet på grill

Farserede porrer

Print Recipe Farserede porrer Ingredients3 stk. porrer500 gram hakket svinekød1 æg1 dl mel2 dl letmælk1 tsk salt1/4 tsk peber50 gram raspolie InstructionsPorrerne skylles og renses. Skæres i stave på ca. 7 cm længde, og koges i 15 minutter til de er møre. Kødet røres til fars med æg, mel, mælk, salt og peber. Et stykke … Læs videre Farserede porrer

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Farserede porrer

Hvidkålsrouletter

Print Recipe Hvidkålsrouletter Ingredients1 stk hvidkål500 gr svine- og kalvefars1 dl rasp1 æg1 stort løg – fint hakket1 skive selleri – fint hakket/most2-3 tsk salt1-2 tsk peber2 spsk vand Instructionskog hvidkålet indtil man kan tage, ca 9 hvidkålsblade kogt næsten møre, men så de kan bøjes uden at knække af det. Farsen røres med alle … Læs videre Hvidkålsrouletter

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Hvidkålsrouletter

Roastbeef opskrift med bagte kartofler og spidskålssalat

Print Recipe Roastbeef opskrift med bagte kartofler og spidskålssalat 4 pers IngredientsCa. 800 g roastbeef1 spsk. olie og 1 spsk. smørSalt og peberBagte kartofler4-6 mellemstore kartofler2 spsk. olie½ tsk. paprikaSaltSalat1 spidskål250 g cremefraiche 18 %3 spsk. grovkornet sennep1 tsk. sukkerCitronsaftSalt1 lille glas kapers afdryppede og hakkede InstructionsSkrub kartoflerne rene og skær dem i halve. Dup … Læs videre Roastbeef opskrift med bagte kartofler og spidskålssalat

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Roastbeef opskrift med bagte kartofler og spidskålssalat

Glæsels græske kødboller på spid

Print Recipe Glæsels græske kødboller på spid 4 pers Ingredients250 g. magert hakket oksekød250 g. hakket flæskekød1 æg1 spsk. olivenolie1 tsk. salt4 spsk. revet parmesan2 fed presset hvidløg1 spsk. hakket persille1 tsk. tørret basilikum0.5 tsk. revet citronskalTil pensling2 spsk. olivenolie2 spsk. soyasaucepeberTzatziki2 bægre græsk yoghurt2 agurker3 fed presset hvidløgsaltcitronpeber InstructionsOpskriften er beregnet til en Weber … Læs videre Glæsels græske kødboller på spid

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Glæsels græske kødboller på spid

Boeuf Bourguignon

Print Recipe Boeuf Bourguignon 4-6 pers Ingredients1 1/2 kg. Okseinderlår150 gr. letrøget flæsk2 løg2-3 skalotteløg2-3 fed hvidløg20 små løg250 gr. champignons2 gulerødder1 porresuppevisk persille, timian, laurbærblad, porretop1 flaske BourgogneCognac til flamberingsmørolivenoliecitronsaftmelsalt og peber InstructionsOkseinderlåret trimmes for fedt, skæres i store tern og rulles i mel. I den sorte gryde gyldnes flæsket, som er skåret i … Læs videre Boeuf Bourguignon

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Boeuf Bourguignon

Confit de Canard – confiterede andelår

Print Recipe Confit de Canard – confiterede andelår 4 pers Ingredients6 andelår1 liter andefedt – alternativt rapsolie3 fed hvidløg3 stængler frisk rosmarinSkal fra 1 økocitron1 spsk salt1 spsk sukkerFriskkværnet peber InstructionsDagen i forvejen: Saltning Soigner andelårene Gnid lårene godt ind i hakket hvidløg, rosmarin, citronskal, sukker, salt og peber Læg lårene i en frysepose og … Læs videre Confit de Canard – confiterede andelår

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Confit de Canard – confiterede andelår

Kalvekotelet på italiensk, med parmaskinke og gorgonzola, ristede bønner med løg og oregano

Print Recipe Kalvekotelet på italiensk, med parmaskinke og gorgonzola, ristede bønner med løg og oregano 4 pers Ingredients4 stk. kalvekoteletter á 150 g skåret af kalvekamolie200 g. Gorgonzola4-8 skiver Parmaskinke500 g. grønne bønner4 forårsløg1 fed hvidløg1½ spsk. olivenolie til stegning2 spsk. hakket frisk oreganosaltpeber400 g. pasta f.eks. fettuccine eller linguine4 spsk. tomatpesto kan købes færdiglavet … Læs videre Kalvekotelet på italiensk, med parmaskinke og gorgonzola, ristede bønner med løg og oregano

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Kalvekotelet på italiensk, med parmaskinke og gorgonzola, ristede bønner med løg og oregano

Ølstegt svineskank

Print Recipe Ølstegt svineskank 4 pers. Ingredients2 svineskanke a ca. 1 kgsalt og peber2 pastinakker2 persillerødder½ selleri4 gulerødder2 store løg4 store kartofler2 kviste timian eller 1 spsk tørret1-2 laurbærblade10 hele peberkorn1 ølfrisk timian til pynt4 skiver rugbrød eller landbrødsennep InstructionsRids sværen i tern med en skarp kniv. Stil kødet i et stort ovnfast fad. Drys … Læs videre Ølstegt svineskank

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Ølstegt svineskank

Fyldte svinekoteletter med Rodfrugtkompot

Print Recipe Fyldte svinekoteletter med Rodfrugtkompot 4 pers Ingredients1/2 pose ramsløgolivenolie500 g pastinakkersmør2 søde kartofler1 ramiro peber1 citronsalt og peber2 løg med top300 g gulerødderKoteletter1 løg fintsnittet1 gul peber fintsnittet100 gram revet Cheddar1/4 tsk. koriander1/4 tsk. kanelCitronpeberOlivenolie til stegningMarinade 1 dl. soyasouce2 spsk. Ahornsirup1 spsk. sesamolie½ tsk. rosmarin InstructionsGrønt Skyl og skur grøntsagerne. Skær løg … Læs videre Fyldte svinekoteletter med Rodfrugtkompot

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Fyldte svinekoteletter med Rodfrugtkompot