Opskrifter: Hovedretter

Chili con Carne

Ingredienser Chiliblanding 2 tsk. tørret chili 4 tsk. røget eller sød paprika 2 tsk. spidskommen 2 tsk oregano 1 tsk kanel 1 tsk. sort peber 1 tsk salt 1/2 stjerneanis Chilismør 50 g smør 1 dl rapsolie 1/3 af dine 5 chili – skåret i ringe 2 laurbær 1 spsk. ketchup 1 spsk. Worcestershire sauce Chili con carne 1 kg. oksebov bryst el. lign. 1 kg hakket oksekød 2 dåser Bønner fx kidneybønner 2/3 af dine 5 forskellige chilier – hakket 3 forskellige peberfrugter 2 gulerødder 2 store rødløg 5 fed hvidløg … Læs videre Chili con Carne

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Chili con Carne

grydestegt kalveculotte med sovs

Og med denne fremgangsmåde er du ikke alene sikker på et mørt stykke kalvekød, du får også en virkelig nem og god sovs til kødet. Kernetemperaturen i en grydestegt kalveculotte skal være cirka 56 grader, hvor den er rosa uden på nogen måde at være rå eller rød. Og et godt tip til stegetiden fik … Læs videre grydestegt kalveculotte med sovs

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til grydestegt kalveculotte med sovs

Culottesteg på grill

Ingredienser 1 culottesteg, 1,3-1,5 kg 3 fed hvidløg 3 stængler frisk rosmarin 2 spsk flagesalt 4 peberkorn Tag culottestegen ud af køleskabet. Dup den godt af med køkkenrulle for kødsaft og lad den tempere på køkkenbordet. Fjern sener fra undersiden af culotten med en skarp kniv og rids fedtet øverst på culotten i tern – … Læs videre Culottesteg på grill

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Culottesteg på grill

Svinemørbrad i sennepssovs

Ingredienser 1 svinemørbrad afpudset. Smør til stegning 1 bakke champignon eller 1 glas. Kan undværes. 1 rødløg finthakket 1 oksebouillonterning 1 spsk Dijonsennep 4 spsk Engelsk sauce 7½ dl kogende vand 2½ dl piskefløde gerne kaffefløde Salt/peber Jævning 1 håndfuld timian eller estragon (gerne frisk) Tørret kan også bruges. Brug så kun ca.. 1 tsk Sådan gør du Afpuds svinemørbraden ved at befri den for sener og hinder og skær den ud i 8 stykker … Læs videre Svinemørbrad i sennepssovs

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Svinemørbrad i sennepssovs

Kyllingeburger

Ingredienser 500 g hakket kylling 1 rødløg, finthakket 1 fed hvidløg, presset 1 æble, groftrevet 1 æg 0,50 øko citron, saft og skal herfra 1 håndfuld bredbladet persille 0,25 mango, finthakket 1 spsk mango chutney 1 knivspids cayenne peber 1 håndfuld frisk dild, finthakket flagesalt sort peber, friskkværnet 1 spsk smør, til stegning 1 spsk … Læs videre Kyllingeburger

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Kyllingeburger

Hjemmelavede burgere

Ingredienser Boller med oliven 3 dl vand 25 g gær 1 tsk salt 2 spsk olivenolie 3 spsk hørfrø 150 g oliven uden sten, grofthakket 100 g fuldkornshvedemel 400 g hvedemel 1 tsk olivenolie, til at pensle med 1 tsk flagesalt Bøffer til burger 600 g hakket oksekød 3 spsk soltørrede tomater, finthakket 1 tsk … Læs videre Hjemmelavede burgere

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Hjemmelavede burgere

Husarsteg

Ingredienser Svampefyld 250 gram champignon grofthakkede 2 rødløg finthakket 1 pott timian 1 potte persille 2 spiseskefulde rasp Lidt citronsaft salt og friskkværnet peber Lidt smør til stegning Steg 1,2 kilo nakkefilet salt og friskkværnet peber 1 teskefuld hvedemel Sovs 2,5 deciliter kalvefond 2 teskefulde Maizena 1 spiseskefuld gastrik kan udelades, men giver dybe 1 spiseskefuld engelsk sauce salt og friskkværnet peber Sådan gør du Klargør champignon og løg som anvist, og hak et par spiseskefulde af henholdvis timian og persille. Sauter … Læs videre Husarsteg

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Husarsteg

Brændende Kærlighed

Ingredienser Kartoffelmos Bacon & løg med Cognac 300 g italiensk pancetta – eller god bacon (gerne i helt stykke) 6 stk stor skalotte løg 1 dl Hønseboullion 1 sjat Cognac 1 god klat smør 1 sjat Olivenolie (til stegning) Garniture Syltede rødbeder Frisk purløg eller bredbladet persille Sådan gør du Kartoffelmos Bacon & løg med Cognac Skær baconen i små tern og steg gyldne og sprøde over en … Læs videre Brændende Kærlighed

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Brændende Kærlighed

Brændende kærlighed – med mere grønt

Kartoffelmos Skrællede melede kartofler 1 kg Vand 1 liter Madlavningsfløde 8% 1 dl Groft salt 1 tsk Sennepsdressing Madlavningsfløde 8% 1 dl Dijonsennep 4 tsk Groft salt ¼ tsk Stegte grøntsager Smør 20 g Champignoner i halve og kvarte 450 g Porre i tynde ringe (ca. 150 g) 1 Rødløg i tynde både (ca. 150 … Læs videre Brændende kærlighed – med mere grønt

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Brændende kærlighed – med mere grønt

Frikadeller med brun sovs og rødkål.

Rødkål: 1 rødkål 3 dl. lys eddike 200 gram sukker 1 spsk salt syltekrydderier (5 peberkorn, 2 laurbærblade, 1 kanelstang og 3 nelliker) 2 spsk smør Frikadeller : 1 kg hakket kalv/flæsk 25 gram salt 2 løg 1 dl piskefløde 20 gram kartoffelmel peber 2 æg 100 gram smør 2 dl vindruekerneolie Kartofler : 800 … Læs videre Frikadeller med brun sovs og rødkål.

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Frikadeller med brun sovs og rødkål.

Beef Wellington

Ingredienser 1 kg oksemørbrad 1 spsk sennep, grov 1 spsk dijon sennep 500 g champignon, finthakket 4 skalotteløg, finthakket 3 fed hvidløg, finthakket 1 tsk timian, tørret 1 trøffel, eller trøffelolie 140 g serranoskinke 400 g butterdej 2 æggeblomme Derudover salt sort peber, friskkværnet 1 spsk olivenolie, til stegning 1 spsk smør, til stegning Fremgangsmåde … Læs videre Beef Wellington

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Beef Wellington

Middelhavsgryde

Ingredienser 200 gram champignon i skiver 500 gram kylling inderfilet, i mindre stykker 1 stort løg finthakket 3 fed hvidløg i tynde skiver 1 rød peberfrugt i små tern 2 deciliter rødvin 1 dåse hakkede tomater 0,5 aubergine i mindre tern 0,5 squash i mindre tern 2 deciliter vand 1 bouillonterning gerne høns 1 bundt salvie lidt hakkede blade 1 bundt rosmarin lidt hakkede blade 1 citron lidt friskpresset saft salt og friskkværnet peber Sådan gør du Start med riste champignon ved en god varme og læg til side. … Læs videre Middelhavsgryde

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Middelhavsgryde

Indbagt mørbrad

INGREDIENSER MØRBRAD 1 stk. svinemørbrad 10 g smør 0,5 tsk. salt 1 knivspids peber FARS 250 g hakket svin og kalv 1 stk. æggehvide 0,5 tsk. salt 1 knivspids peber 0,5 stk. løg 3 spsk. fløde 13% 250 g champignon DEJ 4 stk. plader butterdej(optøet) 1 stk. æggeblomme FREMGANGSMÅDE Fjern hinderne fra mørbraden, og brun den i smør i et helt stykke på stegepanden. Krydr med salt og … Læs videre Indbagt mørbrad

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Indbagt mørbrad

Drengerøvsgryde

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Drengerøvsgryde

Panerede koteletter

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Panerede koteletter

Pandekagepakker med cremet fyld af grønsager & røde linser

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Pandekagepakker med cremet fyld af grønsager & røde linser

Fyldte pandekager med kylling

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Fyldte pandekager med kylling

FYLDTE PANDEKAGER

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til FYLDTE PANDEKAGER

Flæskesteg med lun vintersalat

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Flæskesteg med lun vintersalat

Fyldt rødspætte

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Fyldt rødspætte

Alternativ Bolognese

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Alternativ Bolognese

Flæskesteg med abrikos og timianfyld

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Flæskesteg med abrikos og timianfyld

Gourmet hotdogs med karryketchup og ristede løgringe

Udgivet i Mandeklubben | Tagget , | Kommentarer lukket til Gourmet hotdogs med karryketchup og ristede løgringe

Humdoggus – Hotdog med et twist af varme himmelstrøg.

Udgivet i Mandeklubben | Tagget , | Kommentarer lukket til Humdoggus – Hotdog med et twist af varme himmelstrøg.

Bøffer i fad med ovnkartofler

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Bøffer i fad med ovnkartofler

SUPPE MED 9 SLAGS GRØNT

Udgivet i Mandeklubben | Tagget , | Kommentarer lukket til SUPPE MED 9 SLAGS GRØNT

KARRY KYLLING I FAD MED ANANAS

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til KARRY KYLLING I FAD MED ANANAS

Kartoffelgratin med spinat

Udgivet i Mandeklubben | Tagget , | Kommentarer lukket til Kartoffelgratin med spinat

Grillet skinke med BBQ-rub og mørk rom-glaze

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Grillet skinke med BBQ-rub og mørk rom-glaze

flanksteak med fyld svøbt i bacon

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til flanksteak med fyld svøbt i bacon

karbonader m. blomkåls bearnaise

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til karbonader m. blomkåls bearnaise

Laks med sprød urtecrust

Udgivet i Mandeklubben | Tagget , | Kommentarer lukket til Laks med sprød urtecrust

Fyldt kalkunbryst

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Fyldt kalkunbryst

Cowboygryde

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Cowboygryde

Gullashsuppe.

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Gullashsuppe.

Bacon frikadelle på grill

Udgivet i Mandeklubben | Tagget , | Kommentarer lukket til Bacon frikadelle på grill

Braiserede svinekæber i mørkt øl med kartoffel-sellerimos

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Braiserede svinekæber i mørkt øl med kartoffel-sellerimos

DYRERYG OG KVÆDEKOMPOT

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til DYRERYG OG KVÆDEKOMPOT

porchetta – flæskesvær for alle pengene

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til porchetta – flæskesvær for alle pengene

Mad-æbleskiver med fyld

Udgivet i Mandeklubben | Tagget , | Kommentarer lukket til Mad-æbleskiver med fyld

SVINEMØRBRAD MED SVAMPE OG TIMIAN

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til SVINEMØRBRAD MED SVAMPE OG TIMIAN

Lindum burger

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Lindum burger

Farsbrød med bacon og ost

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Farsbrød med bacon og ost

Wienerschnitzel

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Wienerschnitzel

nakkefilet på grill

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til nakkefilet på grill

Farserede porrer

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Farserede porrer

Hvidkålsrouletter

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Hvidkålsrouletter

Roastbeef opskrift med bagte kartofler og spidskålssalat

4 pers

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Roastbeef opskrift med bagte kartofler og spidskålssalat

Glæsels græske kødboller på spid

4 pers

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Glæsels græske kødboller på spid

Boeuf Bourguignon

4-6 pers

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Boeuf Bourguignon

Confit de Canard – confiterede andelår

4 pers

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Confit de Canard – confiterede andelår

Kalvekotelet på italiensk, med parmaskinke og gorgonzola, ristede bønner med løg og oregano

4 pers

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Kalvekotelet på italiensk, med parmaskinke og gorgonzola, ristede bønner med løg og oregano

Ølstegt svineskank

4 pers.

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Ølstegt svineskank

Fyldte svinekoteletter med Rodfrugtkompot

4 pers

Udgivet i Mandeklubben | Tagget | Kommentarer lukket til Fyldte svinekoteletter med Rodfrugtkompot