Mad-æbleskiver med fyld

Mad-æbleskiver med fyld

Ingredienser
  

Ingredienser – ca. 25 stk
  • 300 gram hvedemel
  • 0,75 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. natron
  • 0,25 tsk bagepulver
  • 3 æg skal deles i blommer og hvider
  • 4,5 dl kærnemælk
  • 25 gram rapsolie
  • Smør til at stegning
  • Fyld: feta + frisk spinat + f.eks. skinke + rød pesto

Method
 

  1. Bland mel, salt, sukker, natron og bagepulver i en skål
  2. Skil æggene i blommer og hvider. Stil hviderne til side (de skal først bruges senere)
  3. Rør æggeblommerne sammen med kærnemælken og rapsolien
  4. Rør æggeblomme-blandingen i de tørre ingredienser.
  5. Stil dejen i køleskabet i en halv times tid
  6. Efter den halve time: pisk æggehviderne og vend æggehvide-massen i dejen
Bag æbleskiverne
  1. Opvarm æbleskivepanden, og tilsæt lidt smør eller anden fedtstof (f.eks. flydende Becel) i hvert hul.
  2. Fyld dej i hullerne, men ikke helt op til kanten da der skal være plads til fyld og til at vende æbleskiven
  3. Tilsæt det ønskede fyld
  4. Brug træpinde til at vende: Når æbleskivernes kanter begynder at stivne, kan æbleskiverne vendes en halv omgang.
  5. Sørg for at æbleskiverne er bagt på alle sider og server æbleskiverne lune

Noter

ca 25 stk