Blommegrød | Med kanel og skum af hvid chokolade
Fastelavnsboller af butterdej med marcipanflødecreme
Hasselnøddekurv
Print Recipe Hasselnøddekurv Ingredients40 g hasselnødder25 g smør2 spsk. glukosesirup50 g rørsukkerevt chokolade InstructionsBag hasselnødderne i 10-15 minutter ved 150 grader varmluft, til hinderne løsnes og kan gnides af. Kom hasselnødderne på et rent viskestykke og brug det til at gnide hinderne af. Kom derefter hasselnøddekernerne i en foodprocessor og blend til det er fint … Læs videre Hasselnøddekurv
Pæretærte med bagt marcipan creme
Print Recipe Pæretærte med bagt marcipan creme IngredientsMørdej150 g hvedemel100 g smør2 spsk. flormelis1 æggeblomme r1 spsk. koldt vandCreme150 g Original ODENSE MarcipanDKK 34 95100 g flormelis75 g smør1 æg½ dl piskefløde3-4 halve pære r (fra dåse) InstructionsMørdej: Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i køleskab ca. 1 time. Creme: … Læs videre Pæretærte med bagt marcipan creme
Hjemmelavet Ferrero Rocher
Print Recipe Hjemmelavet Ferrero Rocher Ingredients125 g hasselnødder150 g sprøde vafler med hasselnøddecreme175 g Nutella¼ tsk. salt200 g mælkechokolade InstructionsRist hasselnødderne på en varm og tør pande i 5-8 minutter, til hinderne begynder at løsne sig. Læg de varme ristede hasselnødder på et rent viskestykke, og gnid hinderne af. Afkøl nødderne. Tag 25-30 hele hasselnødder … Læs videre Hjemmelavet Ferrero Rocher
LAKRIDS- OG CITRONMOUSSEKAGE MED HVID CHOKOLADECREME
Print Recipe LAKRIDS- OG CITRONMOUSSEKAGE MED HVID CHOKOLADECREME IngredientsBundende125 g mel40 g smør100 g sukker2-3 tsk rålakridspulver jeg bruger Johan Bülows50 g marcipan2 æg1 dl mælk1,5 tsk bagepulverHvid chokoladecreme med lakrids2 blad husblas300 g hvid chokolade2 dl fløde30 g glukosesirup60 g smøren smule saltsaften fra 1/2 citron2 tsk rålakridspulverCitronmousse3 blade husblas125 ml citronsaft125 g sukker3 … Læs videre LAKRIDS- OG CITRONMOUSSEKAGE MED HVID CHOKOLADECREME
Panna Cotta med bær og sukkerbold
Print Recipe Panna Cotta med bær og sukkerbold IngredientsPanna Cotta5 dl Piskefløde40 g sukker1 vaniljestang eller 1 knivspids vaniljepulver2 1/2 blad husblasskallen fra en halv øko citronbær2 dl.bær1/2 blad husblasSUKKERBOLDE200-300 g isomalt InstructionsLæg husblas et af gangen i en lille skål med koldt vand. Skrab kornene ud af vaniljestangen og vend dem med sukkeret. Kom … Læs videre Panna Cotta med bær og sukkerbold
Tærte med bær og skum
Print Recipe Tærte med bær og skum IngredientsMørdej125 g hvedemel50 g flormelis100 g smør1 æggeblommeMazarinmasse75 g marcipan75 g rørsukker50 g blødt smør1 æg25 g melVaniljebærskum300 g bær fx blåbær hindbær og brombær50 g flormelis3 dl piskeflødekorn af 1 stang vaniljePynt200 g bær fx blåbær hindbær og brombær2 spsk. flormelis InstructionsKom hvedemel i en skål med … Læs videre Tærte med bær og skum
Nougatblommer på grillen
Print Recipe Nougatblommer på grillen Ingredients6 store blomme r50 g ODENSE Nougat2 spsk. cointreau eller anden appelsinlikør150 g ODENSE Kransekagevaniljeis eller flødeskum InstructionsHalvér blommerne, fjern stenen og læg dem i en foliebakke eller et lille ovnfast fad. Skær nougaten i 12 lige store stykker og læg et i hver halve blomme. Dryp med cointreau og … Læs videre Nougatblommer på grillen
Lagkage med chokolademousse og hindbær
Print Recipe Lagkage med chokolademousse og hindbær IngredientsMørk kiksebund250 g Digestive-kiks100 g smør2 spsk. brun farin2½ spsk. kakao¼ tsk. saltto springforme 20 cm i diameterbagepapir og chokoladefolie til formene find chokoladefolie herMælkechokolademousse2 blade husblas200 g mælkechokolade2 pasteuriserede æggeblommer3 dl piskefløde¼ tsk. saltMørk lagkagebund1 æg50 g sukker45 g hvedemel1 spsk. kakao1 tsk. bagepulverHindbærmousse3 blade husblas300 g … Læs videre Lagkage med chokolademousse og hindbær
Choko-Whiskey-budding
Print Recipe Choko-Whiskey-budding Ingredients6 bl. husblas1/4 l mælk100 g mørk chokolade50 g sukker2 æg1/4 l piskefløde1 dl whiskey InstructionsHusblasen lægges i blød i koldt vand. Bring mælken i kog. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt det i mælken. Pisk æg og sukker lyst og skummende, tilsæt whisky. Hæld den kogende mælk i æggemassen, kom … Læs videre Choko-Whiskey-budding
Fløderand med marssauce og chokoladevifte
Print Recipe Fløderand med marssauce og chokoladevifte IngredientsFLØDERAND6 blade husblas1 stk. vaniljestangpolynesisk80 g flormelis0,5 l piskefløde0,5 dl past. æggehvidermarssauce6 mars bar2.5-5 dl. piskeflødeHVIDE CHOKOLADEVIFTER150 g god hvid chokolade1 smule frysetørrede hindbær InstructionsFløderandeLæg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ½ time. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en … Læs videre Fløderand med marssauce og chokoladevifte
Chokolade-hasselnøddekage
Print Recipe Chokolade-hasselnøddekage IngredientsHasselnøddepraline200 gram hasselnødder175 gram sukkerchokolade/hasselnøddekage60 gram smør280 gram mørk chokolade 70% finthakket120 gram ristede hasselnødder40 gram flormelis30 gram cacao170 gram sukker100 gram hasselnøddepraline6 æggeblommer2 spsk ekspressokaffe1 vaniljestang6 æggehvider5 spsk sukkerevt. mørk chokoladesauce ved servering InstructionsHasselnøddepranline Bred hasselnødderne ud på en bradepande, beklædt med bagepapir. Rist nødderne midt i ovnen ved 150 grader … Læs videre Chokolade-hasselnøddekage
INDBAGT IS MED RABARBERKOMPOT
Print Recipe INDBAGT IS MED RABARBERKOMPOT IngredientsIngredienser: Ca. 300 g Digestive-kiks • 2 dl pasteuriserede æggehvider • 1 dl sukker • 1 l vaniljeisRabarberkompot: 1 bundt modne rabarber • 1 vaniljestang • 1½ dl tranebærsaft • 1 dl sukker InstructionsI KØKKENET 1. Læg ud med rabarberkompotten. Vask rabarberne, og fjern top og bund. Skær dem … Læs videre INDBAGT IS MED RABARBERKOMPOT
CHOKOLADELAGKAGE MED SKOVBÆRMOUSSE
Print Recipe CHOKOLADELAGKAGE MED SKOVBÆRMOUSSE IngredientsSkovbærmousse8 blade husblas300 g frosne skovbær5 spsk ahornsirup85 g sukker ca. 1 dl4 spsk cognac½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%Marcipanbunde300 g ren rå marcipan2 sammenpiskede æg3 æggehvider ca. 1 dl50 g hvedemel ca. 1 dl75 g flormelis ca. 1½ dl½ tsk hjortetaksaltValnøddecrunch85 g sukker ca. 1 dl75 g valnødder ca. … Læs videre CHOKOLADELAGKAGE MED SKOVBÆRMOUSSE
Banandessert med lakridskaviar
Print Recipe Banandessert med lakridskaviar Ingredients½ banan1 dl rasp½ æg pisketsmør til stegningCreme2 spsk græsk yoghurt1 spsk flormelisLakridskaviar2½ tsk lakridspulver jeg brugte den fra Bülow1 dl vand1-2 tsk rørsukker1 g agar agar3 dl vindruekerneolieBasilikumolie eller estragonolie½ bundt basilikum eller estragon1-1½ dl vindruekerneolie InstructionsDet er en god idé at lave krydderurteolien dagen før, så den kan … Læs videre Banandessert med lakridskaviar
BLØDENDE CHOKOLADEKAGE
Print Recipe BLØDENDE CHOKOLADEKAGE Ingredients400 g chokolade400 g smør320 g mel320 g flormelis5 g bagepulver10 æg. InstructionsSmelt chokolade og smør i vandbad. Sigt alt mel, flormelis og bagepulver i chokoladen. Rør æg i et af gangen, men pas på at dejen ikke er for varm eller kold. Den skal være lunken for ikke at klumpe. … Læs videre BLØDENDE CHOKOLADEKAGE
Overdådig yoghurtbananis
Print Recipe Overdådig yoghurtbananis IngredientsIs2 modne bananer skåret i skiver150 g græsk yoghurt 10%70 g dadler udstenede (vægt uden sten)Chokoladesauce50 g god mørk chokolade, grofthakketca. 1 dl flødeTil pynt1 banan i skiver 25 g valnødder InstructionsKom banan, yoghurt og dadler i en blender, og blend godt (du kan også bruge en stavblender). Kom isen i … Læs videre Overdådig yoghurtbananis
Koldskål-lagkage med friske jordbær
Print Recipe Koldskål-lagkage med friske jordbær IngredientsBund30 g. smør130 g. mel½ tsk. bagepulver125 g. sukker4 æg¼ vaniljestang1 økologisk citronCitronsirup0,75 dl vand130 g. sukker2 økologiske citronerKoldskålsmousse11 blade husblas2 økologiske citroner175 g. flormelis1 vaniljestang½ liter fløde½ liter kærnemælkKammerjunkere120 g. mel1 tsk. bagepulver50 g. sukker50 g. smør½ vaniljestang1 knsb. salt1 æg1 økologisk citronIsomalt-pynt150 g isolmaltGelé250 g. jordbær100 g. … Læs videre Koldskål-lagkage med friske jordbær
Saltkaramelbudding
Print Recipe Saltkaramelbudding IngredientsKARAMELSIRUP6 stk. husblas0,5 tsk. havsalt2 dl kogende vand100 g sukkerBUDDINGCREME8 stk. æggeblommer70 g brun farin3 dl sødmælk2 dl piskefløde2,5 dl piskefløde til skumTILBEHØR – SALTKARAMELSOVS250 g sukker25 g smør3 dl piskefløde0,5 tsk. havsaltPYNT – SALTEDE KARAMELPOPCORN60 g poppede popcorn90 g smør110 g brun farin0,5 tsk. havsalt0,25 tsk. bagepulver InstructionsKaramelsirup: Læg husblassen i … Læs videre Saltkaramelbudding
kyskager
Print Recipe Kyskager Ingredients6 æggehvider400 g sukker2 tsk vaniljesukkerevt. pastafarve efter eget valg InstructionsPisk æggehviderne stive Bland sukker og vaniljesukker og tilsæt lidt efter lidt – imens du pisker Pisk i 10-15 min Del evt. portionen op og tilsæt forskellig pastafarve, efter eget valg (det er vigtigt at pastafarven piskes godt ind i massen ellers … Læs videre kyskager
Hjemmelavede P-tærter
Print Recipe Hjemmelavede P-tærter Ingredients225 g chokolade – lys eller mørk75 g små skumfiduser100 g saltede peanutsvaniljesukker InstructionsSmelt chokoladen i chokoladesmelteren eller over vandbad Bland de små skumfiduser med peanuts i en anden skål Når chokoladen er kølet lidt af blandes den med skumfiduser og peanuts Fordel i petits fours formen Læg et stykke bagepapir … Læs videre Hjemmelavede P-tærter
Othellolagkage
Print Recipe Othellolagkage IngredientsVaniljecreme65 g maizenamelKorn af 1 stang vanilje250 g æggeblommer½ l sødmælk120 g sukker½ dl neskaffe1 ⁄4 l piskeflødeMakronmasse2 æggehvider180 g sukker100 g marcipanLagkagebunde3 æg125 g sukker blandet med korn af ½ vaniljestang50 g hvedemel50 g kartoffelmel¾ tsk. bagepulverChokoladeglasur½ dl vand½ dl kakaopulverCa. 500 g flormelis InstructionsRør maizenamel, vaniljekorn og æggeblommer sammen i … Læs videre Othellolagkage
LAM I FILODEJ
Print Recipe LAM I FILODEJ 6 pers. Ingredients5 spsk forkogte couscousgryn5 spsk kogende vandMarinade2 spsk friskpresset appelsinsaft2 tsk friskpresset citronsaft1 ⁄4 tsk groft salt1 tsk honning2 spsk olivenolieSalat3 søde skrællede appelsiner skåret i tynde skiver10 friske dadler i kvarteKerner af ½ granatæble75 g smuttede grofthakkkede mandler50 g smør75 g zittauerløg i tern500 g hakket lammekød1 … Læs videre LAM I FILODEJ
Chokoladetærte med banan, vanilleiscreme og ølsirup
Print Recipe Chokoladetærte med banan, vanilleiscreme og ølsirup 4 pers. IngredientsDu skal bruge3 stk æg225 g hvedemel1,5 dl Fløde 18% eller sødmælk2 stk kakao100 g sukkerFyld2 stk bananer1,5 dl GB Blue Mountain Stout200 g sukker0,5 tsk citronsaft InstructionsLav gerne tærtebunden dagen før så den er afkølet når bananerne lægges på. Tænd for ovnen på 175 … Læs videre Chokoladetærte med banan, vanilleiscreme og ølsirup
Hvid chokoladeskum med blomsterpynt
Print Recipe Hvid chokoladeskum med blomsterpynt Ingredients6 stk. smukke glas2 bl. husblas75 g. god hvid chokolade0,75 dl. sødmælk2 dl. pasteuriseret æggehvider½ vaniljestang1 spsk. sukkerca. 1 ½ dl. friskbrygget afkølet kaffe3 stk. lady fingers+ lidt revet hvid chokolade+ 6 knuste kaffebønner+ 6 små friske blomster InstructionsHusblassen lægges i blød i en ½ liter iskoldt vand i en ½ time. Mælken … Læs videre Hvid chokoladeskum med blomsterpynt
Rom-rosin-muffins
Print Recipe Rom-rosin-muffins 12 stk IngredientsFedtstof til formenca 4 spsk rom2 spsk rosiner300 gram mel3/4 spsk bagepulver1½ spsk kakaopulver75 gram brunt sukker125 gram hvid chokolade125 gram mørk chokolade1 æg150 gram creme fraiche75 ml mælk3 spsk olie200 gram mascarpone2 spsk brunt sukkerkakaopulver til pynt InstructionsForvarm ovnen til 180 grader. Smør fordybningerne i en muffinform. Hæld rom … Læs videre Rom-rosin-muffins
Flødeboller – hjemmelavede og lækre!
Print Recipe Flødeboller – hjemmelavede og lækre! ca 12 stk IngredientsMARCIPANBUNDE400 g marcipanMARENGS0,6 dl vand 60 g150 g sukker80 g glukosesirupkornene af 1 stang vanilje100 g æggehvider ca. 3-4 stk.2 spsk sukkerOVERTRÆK TIL FLØDEBOLLERCa. 400 g mørk chokolade 56% kakao. TempereretCa. 400 g mælkechokolade 40% kakao. TempereretCa. 400 g hvid chokolade 40% kakao. TempereretSe her … Læs videre Flødeboller – hjemmelavede og lækre!
Citronfromage
Print Recipe Citronfromage 6 personer Ingredients3 æg100 sukker3 citroner3 blade husblas2 dl fløde InstructionsDel æggende i hvide og blommer. Pisk blommerne og sukker til en helt skummende og lys æggesnaps. Det er klart nemmest med en el-pisker eller røremaskine. Riv det gule af citronerne fint, det vil sige på den fine side af rivejernet, og … Læs videre Citronfromage
Lakridskage
Print Recipe Lakridskage 6 personer Ingredients150 gram smør300 gram farin2 æg30 gram rå lakridspulver180 gram hvedemel2 tsk bagepulver InstructionsKog smør op og tag gryden af varmen. Tilsæt farin og pisk i fem minutter, så sukkeret begynder at smelte. Pisk derefter æg i et ad gangen, og pisk rigtig godt mellem hvert æg, indtil sukkeret er … Læs videre Lakridskage
Blomsterbergs Medaljer
Print Recipe Blomsterbergs Medaljer 10 stk. IngredientsMørdej300 g. hvedemel100 g. flormelis150 g. stuetempereret smør1 ægVanilje creme2.5 dl. sødmælk0.5 vanilje stang35 g. sukker20 g. maizena40 g. æggeblomme 2 stk.Glasur150 g. flormelisEn anelse vandPynt & opbygning150 g. jordbær marmelade4 dl. piskefløde til flødeskum30 g. finthakkede usaltede pistacie kerner2 friske jordbær til pynt InstructionsMørdejAlle ingredienserne æltes sammen til … Læs videre Blomsterbergs Medaljer
Færøsk æblekage med karamelsauce
Print Recipe Færøsk æblekage med karamelsauce 6-8 pers IngredientsTre bunde6 past. æggehvider200 gr. sukkerEn liiiille knivspids saltEvt. 1 spsk. kartoffelmel behøves ikkeÆblefyld1/4 piskefløde2 dl. creme fraicheCa. 4 æblerKaramel sauce4-5 spsk. lys sirup80-100 gr. flormelis1½ spsk. vanillesukker1/4 l. piskefløde175 g. groft hakkede mandler InstructionsHvad end din holdning er til Færøerne, så vil du med sikkerhed elske … Læs videre Færøsk æblekage med karamelsauce
4-Dobbelt Chokolade Brownies
Print Recipe 4-Dobbelt Chokolade Brownies Chokolade brownies når de er bedst Prep Time20 minsCook Time35 minsTotal Time55 mins Servings: 10 Author: Casper Torndahl Ingredients160 g. mel1 tsk. bagepulver4 spsk vanillesukker8 spsk mørk kakaopulver200 g. smør500 g. chokolade200 g. sukker200 g. brun farin6 store ægEt mellemstort fad InstructionsBland melet, bagepulveret, vanillesukker og kakaopulver sammen i en … Læs videre 4-Dobbelt Chokolade Brownies