Fastelavnsboller af butterdej med marcipanflødecreme

Fastelavnsboller af butterdej med marcipanflødecreme

Antal 4

Sådan gør du
 

  • Ingredienser
    1 pakke fersk butterdej
    Marcipanfyld:
    250 g marcipan
    1 – 1 ½ pasteuriseret æggehvide
    4 spsk. citronmarmelade – æblemos/æblekompot , æblemarmelade eller anden marmelade
    Flødefyld:
    2 dl piskefløde
    Ekstra citronmarmelade – æblemos/æblekompot , æblemarmelade eller anden marmelade
    Glasur:
    Flormelis
    Vand juice, kaffe, saftevand…
    Evt. ekstra – se tips
    Sådan gør du
    Tag butterdejen ud af køleskabet.
    Tænd for ovnen – læs på pakken hvor høj temperaturen skal være – det plejer at være mellem 185-200°C varmluft.
    Marcipanfyld:
    Skær marcipanen i mindre stykker og kom den op i en foodprocessor, eller en minihakker, sammen med citronmarmeladen og æggehviden. Kør til massen er ensartet.
    Fastelavnsbolle – del 1:
    Del butterdejspladen i 8 lige store dele. Del den først på langs, så du får plads til 4 boller ved siden af hinanden.
    Læg en stor skefuld marcipanfyld på midten af hver firkant. Gem resten af marcipanfyldet til flødecremen.
    Pensl med vand langs kanten af butterdejen.
    Læg den anden firkant ovenpå og tryk let til.
    Tag din cirkeludstikker – helst en med bølget/takket, den forsegler bedst, og skær din fastelavnsbolle ud.
    Fjern overskydende butterdej INDEN du fjerner udstikkeren.
    Pensl bollerne med vand.
    Læg de fire boller på bagepapir og bag dem 15-18 minutter – til de er gyldne.
    Afkøl fastelavnsbollerne på en bagerist.
    Flødefyld:
    Pisk fløden til let skum.
    Tag et par skefulde og mix godt med marcipanfyldet – smag til med ekstra marmelade.
    Fold forsigtigt resten af flødeskummet i.
    Glasur:
    Bland flormelis med væske, evt. farve og smag.
    Start med lidt væske – du kan altid tilføje mere, mix til din glasur er ensartet og har den konsistens, som du kan li’.
    Et godt bud, er i mellem tyndt flydende og meget tyktflydende. ?
    Tyndt flydende: glasuren løber ned af din bolle.
    Meget tyktflydende: din glasur kan være svær at komme på fastelavnsbollerne, med mindre du bruger en kornet á la kransekagedekoration.
    Fastelavnsbolle – del 2:
    Skær bollerne forsigtigt over og fordel flødefyldet i de 4 fastelavnsboller.
    Dekorer med glasur og gerne et fastelavnsflag.
    Server med det samme.
    Opskriftsnoter
    Hvis du vil lave 4 store fastelavnsboller så brug en cirkeludstikker med 10 cm i diameter og takket kant.
    De kan dog være svære at spise, fordi mængden af marcipanflødefyld er stor. Du kan overveje at lave mindre fastelavnsboller og så spise 2 eller flere. ?
    Tips:
    Tilsæt frugtfarve eller rødbedepulver
    Tilsæt smag f.eks. kakao, kaffepulver, lidt citronskal eller citronsyre til glasuren.
    Drys med krymmel, hakket chokolade eller frysetørrede bær.
    Pynt med fastelavnsflag