Rom-rosin-muffins

Rom-rosin-muffins

12 stk

Ingredients

  • Fedtstof til formen
  • ca 4 spsk rom
  • 2 spsk rosiner
  • 300 gram mel
  • 3/4 spsk bagepulver
  • spsk kakaopulver
  • 75 gram brunt sukker
  • 125 gram hvid chokolade
  • 125 gram mørk chokolade
  • 1 æg
  • 150 gram creme fraiche
  • 75 ml mælk
  • 3 spsk olie
  • 200 gram mascarpone
  • 2 spsk brunt sukker
  • kakaopulver til pynt

Instructions

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Smør fordybningerne i en muffinform.
  • Hæld rom over rosinerne.
  • Bland mel, bagepulver, kakaopulver og sukker. Hak og tilsæt chokoladen.
  • Pisk æg, creme fraiche, mælk og olie sammen.
  • Fold melblandingen ind i æggemassen og rør rundt, indtil resultatet er en sej, flydende dej.
  • Fordel dejen jævnt i muffinformen og bag dine muffins i ca 20 minutter på den midterste rist i ovnen. Lad de bagte muffins hvile i formen ca 5 minutter, tag dem op og sæt dem til afkøling.
  • Rør mascarpone sammen med sukker og rom-rosin-blandingen. De afkølede muffins halveres og fyldes med creme. Dekorer med creme og drys med kakaopulver.

Notes

Tilberedningstid:
ca 45 minutter