Rom-rosin-muffins
12 stk
Ingredienser
- Fedtstof til formen
- ca 4 spsk rom
- 2 spsk rosiner
- 300 gram mel
- 3/4 spsk bagepulver
- 1½ spsk kakaopulver
- 75 gram brunt sukker
- 125 gram hvid chokolade
- 125 gram mørk chokolade
- 1 æg
- 150 gram creme fraiche
- 75 ml mælk
- 3 spsk olie
- 200 gram mascarpone
- 2 spsk brunt sukker
- kakaopulver til pynt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Smør fordybningerne i en muffinform.
- Hæld rom over rosinerne.
- Bland mel, bagepulver, kakaopulver og sukker. Hak og tilsæt chokoladen.
- Pisk æg, creme fraiche, mælk og olie sammen.
- Fold melblandingen ind i æggemassen og rør rundt, indtil resultatet er en sej, flydende dej.
- Fordel dejen jævnt i muffinformen og bag dine muffins i ca 20 minutter på den midterste rist i ovnen. Lad de bagte muffins hvile i formen ca 5 minutter, tag dem op og sæt dem til afkøling.
- Rør mascarpone sammen med sukker og rom-rosin-blandingen. De afkølede muffins halveres og fyldes med creme. Dekorer med creme og drys med kakaopulver.
Noter
Tilberedningstid:
ca 45 minutter
ca 45 minutter