Fastelavnsboller med creme og flødeskum

Ingredienser:
 Dej:
1.2dl.Vand
60gramGær, frisk
1.2dl.Piskefløde
3spsk.Sukker
150gramSmør
420gramHvedemel
  
 Fyld:
3.6dl.Sødmælk
2.4Æg M/L, hele
2.4spsk.Sukker1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1.2spsk.Vaniljesukker
2.4spsk.Maizena majsstivelse
  
 Flødeskum:
6dl.Piskefløde
  
 Pynt:
180gramFlormelis
2.4spsk.Kakao
3.6spsk.Vand
Opskrift:

I en skål kommer I det lunkne vand i og smuldrer gæren deri. Rør rundt til gæren er helt opløst. Tilsæt fløden, sukker og det blødgjorte smør (smørret bliver blødgjort ved at tage pakken ud af køleskabet og sætte den et lunt sted ca. en time før brug). Rør rundt. Tilsæt mel og ælt dejen til den er glat – endelig ikke for fast.

Stil dejen til hævning i ½ time med et viskestykke henover.

Imens kommer I alle ingredienser til cremen op i en lille gryde og rører godt rundt, mens det bliver opvarmet. Det skal lige nå kogepunktet, men må ikke koge og I skal huske at røre godt rundt HELE tiden. Tag gryden af varmen og lad det køle af.

Så tager I dejen og deler den i to. Hvert stykke ruller I ud til en stor firkant som I deler i 12-15 lige store firkanter ca 10×10 cm. På midten af hver firkant lægger I derefter en lille spsk creme, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu ½ time.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 10-15 minutter.

Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af, inden de pyntes med glasur, som I har rørt sammen af flormelis, kakao og vand.

Lige inden fastelavnsbollerne skal serveres, pisker I piskefløden til flødeskum. Skær et snit i siden af bollerne og fyld derefter flødeskum i.

18 stk