Hvid chokolademousse med passionsfrugt

Det skal du bruge:

  • 300 g hvid chokolade
  • 1 vaniljestang
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk. flormelis
  • 6 dl piskefløde
  • 6 passionsfrugter

Sådan laver du hvid chokolademousse:

  1. Hak chokoladen fint, og smelt den forsigtigt over vandbad ved svag varme. Pas på, at chokoladen ikke skiller.
  2. Tag skålen op af vandbadet, og stil den til side, når det meste af chokoladen er smeltet.
  3. Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud.
  4. Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljekorn og fløde, til det danner stive toppe.
  5. Vend den afkølede chokolade i massen, og anret moussen i 6-8 glas. Sæt dernæst moussen på køl i mindst 2-3 timer.
  6. Halvér passionsfrugterne kort før servering, og pynt hvert glas med frugtkød. 

6 pers