LAM I FILODEJ

LAM I FILODEJ

6 pers.

Ingredients

  • 5 spsk forkogte couscousgryn
  • 5 spsk kogende vand
  • Marinade
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 ⁄4 tsk groft salt
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • Salat
  • 3 søde skrællede appelsiner skåret i tynde skiver
  • 10 friske dadler i kvarte
  • Kerner af ½ granatæble
  • 75 g smuttede grofthakkkede mandler
  • 50 g smør
  • 75 g zittauerløg i tern
  • 500 g hakket lammekød
  • 1 spsk finthakket mynte
  • 4 spsk friskhakket persille
  • 1 ⁄4 tsk stødt kanel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 plader optøet filodej
  • 25 g smør - smeltet
  • Pynt
  • friske mynteblade

Instructions

  • Kom couscous i en skål. Hæld kogende vand over og lad det række i ca. 5 min. Fordel couscousgrynene på et serveringsfad.
  • Marinade
  • Pisk appelsin-, citronsaft, salt og honning sammen. Pisk olien i lidt efter lidt.
  • Salat
  • Anret appelsinskiver, dadler og granatæblekerner på de afkølede couscousgryn og hæld marinaden over. Lad salaten trække tildækket indtil servering.
  • Rist mandlerne i en tør sauterpande ved jævn varme og under omrøring i ca. 12 min. eller til de er gyldne. Tag mandlerne af panden. Lad smørret blive gyldent i sauterpanden og svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt kød, krydderurter og krydderier og svits ca. 4 min. eller til kødet har skiftet farve. Kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. Smag fyldet til og tilsæt mandlerne.
  • Tag en plade filodej og pensl den med smør. Fold pladen sammen. Del pladen med en kniv og fordel ca. 6 spsk fyld på hver plade - hold kanterne fri. Fold filodejspakkerne således: Fold kanterne ind, først de 2 lange sider og derefter enderne. Fold dejen sammen 2 gange til en lille pakke. Læg pakken på lukningen på en plade med bagepapir og fortsæt med de resterende 7 pakker. Bag pakkerne midt i ovnen - til de er gyldne og sprøde.
  • Bagetid
  • Ca: 20 min. ved 200°.