Chokoladetærte med banan, vanilleiscreme og ølsirup
4 pers.
Ingredienser
- Du skal bruge
- 3 stk æg
- 225 g hvedemel
- 1,5 dl Fløde 18% eller sødmælk
- 2 stk kakao
- 100 g sukker
- Fyld
- 2 stk bananer
- 1,5 dl GB Blue Mountain Stout
- 200 g sukker
- 0,5 tsk citronsaft
Sådan gør du
- Lav gerne tærtebunden dagen før så den er afkølet når bananerne lægges på.
- Tænd for ovnen på 175 grader og smør en høj rand form eller spring form med margarine.
- Bland mel, cacao og bagepulver sammen i en skål.
- Del æggeblommer fra hvider, (begge dele skal bruges) æggeblommer og sukker piskes hvidt, ca. 5 min.
- Sigt melblanding i æggende, og tilsæt fløde og mel.
- Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- Fordel dejen i formen og bag bunden i den varme ovn i ca. 1 time.
- Kog øl og sukker til en tyk sirup og smagt til med citronsaft.
- Skær bananerne i tynde skiver og fordel dem på bunden.
- Pens med ølsiruppen.
- Server kagen med vanilleiscreme og sirup pynt evt. med hakkede nødder og mynte.