CHOKOLADELAGKAGE MED SKOVBÆRMOUSSE

CHOKOLADELAGKAGE MED SKOVBÆRMOUSSE

Ingredienser
  

  • Skovbærmousse
  • 8 blade husblas
  • 300 g frosne skovbær
  • 5 spsk ahornsirup
  • 85 g sukker ca. 1 dl
  • 4 spsk cognac
  • ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • Marcipanbunde
  • 300 g ren rå marcipan
  • 2 sammenpiskede æg
  • 3 æggehvider ca. 1 dl
  • 50 g hvedemel ca. 1 dl
  • 75 g flormelis ca. 1½ dl
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • Valnøddecrunch
  • 85 g sukker ca. 1 dl
  • 75 g valnødder ca. 1½ dl
  • Chokoladecreme
  • 125 g mørk chokolade ca. 55% kakao 55%
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 300 g friske hindbær
  • Pynt
  • friske hindbær
  • friske brombær
  • friske blåbær
  • spiselige blomster

Method
 

  1. Skovbærmousse
  2. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom bær, sirup og sukker i en gryde og bring det i kog. Kog det ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Tilsæt cognac og kog det i yderligere ca. 1 min. Hæld bærgrøden i en skål og stil den tildækket i køleskabet til den er helt kold. Pisk fløde og grød til et let skum. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i en skål i vandbad. Bland husblassen med lidt af flødeblandingen og vend blandingen i resten. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
  3. Marcipanbunde
  4. Pisk marcipanen til den smuldrer og pisk æg i lidt efter lidt - til blandingen er glat. Pisk æggehvider og flormelis til marengs og vend det i marcipanen. Sigt mel og hjortetaksalt i blandingen og vend det forsigtigt sammen. Tegn 3 cirkler (ca. 25 cm i diameter) på 3 stykker bagepapir og vend dem rundt. Fordel dejen i de tre cirkler og bag dem straks.
  5. Valnøddecrunch
  6. Fordel sukkeret i en pande. Lad det smelte først 2 min. ved kraftig varme og dernæst ca. 5 min. ved svag varme - til det er gyldent. Pas på det ikke bliver mørkt. Kom valnødderne i og rør i ca. 1 min. Fordel nødderne på et stykke bagepapir og afkøl dem på en bagerist. Hak dem groft.
  7. Chokoladecreme
  8. Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Pisk fløden til et let skum og vend forsigtigt den smeltede chokolade i til blandingen er ensartet. Læg straks kagen sammen.
  9. Opbygning af kagen
  10. Læg en bund på det fad som kagen skal serveres på. Fordel først halvdelen af skovbærmoussen og dernæst 150 g af hindbærrene på bunden. Læg 2. bund ovenpå, fordel resten af skovbærmoussen og 150 g af hindbær herpå. Læg 3. bund på toppen og fordel chokoladecremen på top og sider til kagen er helt pakket ind. Sæt lagkagen i køleskabet i ca. 1 time. Fordel krokanten på toppen og pynt med hindbær, blåbær og brombær og blomsterblade.
  11. Bagetid
  12. Ca. 12 min. ved 200° - varmluft.

Noter

1 lagkage