Moderne rejecocktail

Moderne rejecocktail

Ingredienser
  

  • 300 g frosne krebsehaler alternativt rejer
  • ½ mango ikke for moden, befriet for sten og skræl
  • ½ agurk
  • 1 avocado befriet for sten og skræl
  • 1 lille finthakket rødløg
  • 3 økologiske lime saften af alle tre + fintrevet skal af den ene
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 tsk akaciehonning alternativt anden flydende honning
  • 1 stor håndfuld ca. 2 spsk finthakket mynte
  • 2 store håndfulde/et bundt ca. 4 spsk finthakket koriander
  • Evt. ¼ grøn chili uden kerner finthakket

Sådan gør du
 

  • Tø krebsehalerne op i køleskabet natten over eller læg dem i koldt vand i emballagen i 20 minutter. Knug dem fri for væde.
  • Skær 3 cm af agurken og læg den til side, skær resten af agurken i små terninger. Hvis der er mange kerner i agurken, kan du med fordel skrabe dem ud, men i en slank agurk lader du dem bare blive.
  • Skær mango og avocado i små terninger.
  • Blend agurk med limesaft og -skal, honning og fiskesauce og bland med krebsehaler, agurk, mango og avocado.
  • Bland krydderurterne i lige inden servering.
  • Tilsæt eventuelt chili, hvis du har lyst til en lidt mere pikant cocktail.
  • Cocktailen smager bedst, hvis den står en times tid på køl, inden krydderurterne blandes i, og den serveres, men den kan også sagtens spises med det samme.

Noter

4 pers