Champagnesorbet

Champagnesorbet

Ingredienser
  

  • 1 blad husblas
  • 1 dl vand
  • 1 ½ dl sukker
  • 3 dl champagne
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 tsk. cognac
  • 1 stk æggehvide

Method
 

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
  2. Bring vand og sukker i kog, så sukkeret smelter.
  3. Tag husblassen op af vandet og smelt den i sukkerlagen.(ca 70 grader)lad lagen køle af.
  4. Tilsæt champagne, citrusaften og cognac.
  5. Pisk æggehviden let og vend den i blandingen.
  6. Frys sorbeten i ismaskine 30-40 min eller sæt blandingen i fryseren.
  7. Tag den ud af og til og rør rundt.
  8. Server sorbeten i høje portionsglas som dessert eller som mellem ret til at rense smagsløggene med .

Noter

4-6 pers