Champagnesorbet

Champagnesorbet

Ingredients

  • 1 blad husblas
  • 1 dl vand
  • 1 ½ dl sukker
  • 3 dl champagne
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 tsk. cognac
  • 1 stk æggehvide

Instructions

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
  • Bring vand og sukker i kog, så sukkeret smelter.
  • Tag husblassen op af vandet og smelt den i sukkerlagen.(ca 70 grader)lad lagen køle af.
  • Tilsæt champagne, citrusaften og cognac.
  • Pisk æggehviden let og vend den i blandingen.
  • Frys sorbeten i ismaskine 30-40 min eller sæt blandingen i fryseren.
  • Tag den ud af og til og rør rundt.
  • Server sorbeten i høje portionsglas som dessert eller som mellem ret til at rense smagsløggene med .

Notes

4-6 pers