Flødeboller – hjemmelavede og lækre!

Flødeboller - hjemmelavede og lækre!

ca 12 stk

Ingredients

  • MARCIPANBUNDE
  • 400 g marcipan
  • MARENGS
  • 0,6 dl vand 60 g
  • 150 g sukker
  • 80 g glukosesirup
  • kornene af 1 stang vanilje
  • 100 g æggehvider ca. 3-4 stk.
  • 2 spsk sukker
  • OVERTRÆK TIL FLØDEBOLLER
  • Ca. 400 g mørk chokolade 56% kakao. Tempereret
  • Ca. 400 g mælkechokolade 40% kakao. Tempereret
  • Ca. 400 g hvid chokolade 40% kakao. Tempereret
  • Se her hvordan du smelter og tempererer chokolade
  • lidt kakaonibs kokosflager eller lakridspulver til drys

Instructions

  • MARCIPANBUNDE
  • Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 5 mm. Udstik ca. 12 små runde bunde på ca. 5 cm i diameter. Læg de små bunde på række på en plade beklædt med bagepapir. Stil dem pænt, så de er klar til marengsen.
  • MARENGS
  • Bring vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn i kog i en lille gryde. Kog sukkerlagen til 117°. Mål efter med et digitaltermometer. Pisk æggehviderne til bløde toppe med de 2 spsk sukker. Hæld nu den varme sukkerlage i en tynd stråle ned i hviderne under kraftig piskning. Pisk derefter marengsen i ca. 8 minutter, til den er afkølet, sej og luftig. Kom marengsen i en engangssprøjtepose, og luk den til.
  • Klip et stort hul (så det passer med marcipanbundenes diameter). Sprøjt en passende mængde marengs ud på hver marcipanbund. Lad flødebollerne stå og tørre på køkkenbordet i ca. 30 minutter.
  • OVERTRÆK
  • Smelt og temperer chokoladen. Stil flødebollerne på en rist med et stykke bagepapir under. Overtræk flødebollerne med chokoladen ved at dyppe hver flødebolle lige ned i chokoladen med toppen først og løfte den op med et snuptag og en drejende bevægelse. Løft endelig ikke lige op, da marengsen så risikerer at blive tilbage i skålen. Flyt straks flødebollerne over på en plade beklædt med bagepapir. Drys med kakaonibs, hvis du har overtrukket med mørk chokolade. Drys med ristede, kokosflager på mælkechokolade og rålakridspulver, hvis du har brugt hvid chokolade. Lad chokoladen sætte sig helt inden servering. Spiser du ikke alle dine flødeboller med det samme, skal de opbevares i køleskabet.
  • TIP
  • Du kan smagstilsætte marengsen med forskellige krydderier så som lakridspulver, citrusskal, hakkede krydderurter eller frysetørrede bær.

Notes

det kræver blot en god portion tid og lidt tålmodighed