Hjemmelavet frisk pasta

Hjemmelavet frisk pasta

4-6 pers

Ingredients

  • 500 gram durum hvedemel 3 æg Vand (en generel regel er ét æg for hver 100 gram mel men hvis du laver en portion, der er større end 300 gram mel og tre æg, er det en god idé at spæde op med vand. Det gør dejen lettere at arbejde med, og pastaen er knapt så tung at spise.

Instructions

  • Til 500 gram mel skal du bruge 350 ml væde. Hæld æggene op i et målebæger og tilsæt vand, så det passer. Lav en bunke af melet med en fordybning i midten. Hæld æg og vand ned i fordybningen. Bland melet og væden, først med en gaffel, og derefter med hænderne. Det kan være hårdt, og måske tænker du, at det aldrig bliver til en dej. Bare bliv ved. Lige pludselig bliver dejen sammenhængende. Når dejen er elastisk og ensfarvet, skal den hvile i køleskabet i et fugtigt hviskestykke eller i køkkenfilm i en halv time. Derefter rulles dejen ud. Hvis du gør det ved håndkraft, bruger du en kagerulle til at rulle dejen ud så tyndt som muligt. Herefter kommer du lidt mel på begge sider og folder den, så du kan skære den ud til pasta i passende bredde. Bruger du en pastamaskine, ruller du først dejen ud i plader, til den har en passende tykkelse – hvor tyndt du ruller pastaen er et spørgsmål om smag, prøv dig frem. Derefter ruller du den igen igennem maskinen, som skærer pastaen i den ønskede form. Laver du båndpasta, kan du lægge den i små ‘reder’, indtil pastaen skal koges. -