Choko-Whiskey-budding
Ingredienser
- 6 bl. husblas
- 1/4 l mælk
- 100 g mørk chokolade
- 50 g sukker
- 2 æg
- 1/4 l piskefløde
- 1 dl whiskey
Sådan gør du
- Husblasen lægges i blød i koldt vand. Bring mælken i kog. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt det i mælken. Pisk æg og sukker lyst og skummende, tilsæt whisky. Hæld den kogende mælk i æggemassen, kom det tilbage i gryden og varm op under piskning, til cremen er jævn, den må IKKE koge. Præs væden ud af husblasen og smelt den i den varme creme (eller i en gryde, og vendes i cremen det er nemmere) Køles af. Pisk fløden let og vend den i den kolde creme.Hæld buddingen i en skyllet form eller skål og sæt den på køl til næste dag.
- Tag en skål hvor formen kan være nede i og kom varmt vand i. Sæt formen ned i, i 5 sek. og vend den ud på et fad.
Noter
6 pers