Pære belle Hélène med passionsis og chokoladesauce

ingredienser pære
  • 4 flotte pærer
  • 400 gram sukker
  • 6 dl. vand
  • 1 vaniljestang
  • 1 usprøjtet citron, skallen og saften
ingredienser is /chokoladesauce
  • Ca. en ½ liter vaniljeis, købt eller hjemmelavet
  • 2 stk. passionfrugter
  • 2 dl. piskefløde
  • Korn fra en ½ vaniljestang 
  • 50 gram mørk chokolade, min. 42% 
  • Evt. lidt mynteblade eller drys af hakkede sukkerristede mandler
Sådan gør du

Hæld vand, citronsaft, sukker, korn fra vaniljestang og strimler af citronskal ned i en gryde. Bring det i kog. Skræl pærene, bevar stilken. Lad pærene småsimre under låg til de er møre (ca. 45 minutter). Lad pærene afkøle i lagen.

passionsis

Kom vaniljeis, 1 dl. fløde, vaniljekorn og al indmaden fra passionfrugterne (gem skallerne) ned i en skål, pisk det let sammen til det får en homogen konsistens. Kom i lufttæt bøtte og frys. 

Chokoladesauce

Forsigtigt bringes 1 dl. fløde i kog i en lille kasserolle. Sluk for varmen og tilsæt chokoladen, rør rundt til det er opløst og glat.

4 pers.