Ingredienser
- 6-8 gulerødder
- 3-4 rødløg
- 1 spiseskefuld smør
- 2 spiseskefulde balsamico
- 2 teskefulde sukker gerne rørsukker
- 1 deciliter hønsefond
- 1 håndfuld timian frisk, eller 2 teskefulde tørret
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær top og bund af gulerødderne, og skær dem i tynde stave.
- Pil rødløgene, og del dem i grove stykker.
- Smelt en god klat smør på en varm pande, og når det er brust af kommer du gulerødder og rødløg på panden. Lad det svitse et par minutter.
- Tilsæt så balsamico og rørsukker, og vend det rundt i panden, mens det småsteger i et minuts tid.
- Så kommer du hønsefond ved sammen med timian, og nu skal det småsimre under låg i cirka 10 minutter. Her skal glaseringen smyge så smagfuldt rundt om gulerødder og rødløg.
- Hvis der er mere væde tilbage efter den tur, skruer du lidt op for blusset og steger væden væk.
- Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og så er de glaserede gulerødder og rødløg klar til servering.
4 pers.