Middelhavsgryde

Ingredienser

  • 200 gram champignon i skiver
  • 500 gram kylling inderfilet, i mindre stykker
  • 1 stort løg finthakket
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 2 deciliter rødvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 0,5 aubergine i mindre tern
  • 0,5 squash i mindre tern
  • 2 deciliter vand
  • 1 bouillonterning gerne høns
  • 1 bundt salvie lidt hakkede blade
  • 1 bundt rosmarin lidt hakkede blade
  • 1 citron lidt friskpresset saft
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Start med riste champignon ved en god varme og læg til side.
  • Kyllingeinderfilet skæres ud i mere mundrette stykker, og husk at fjerne evt. sener og urenheder. Steges ved en god varme i lidt olie.
  • Tilsæt så løg sammen med hvidløg, og lad det sautere et minuts tid. Derefter kommes peberfrugt ved, og der steges et lille minut mere.
  • Hæld rødvin i gryden, og lad den koge ind til ca. halv mængde.
  • Derefter kommes de hakkede tomater ved sammen med aubergine, squash, vand, en bouillonterning, salvie og rosmarin. Kom også de stegte champignonskiver ved.
  • Lad din Middelhavsgryde simre under låg i cirka 10 minutter, og imens kan du koge pasta.
  • Gryderetten smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

4 pers