BUDAPESTRULLE MED BÆRSKUM

BUDAPESTRULLE MED BÆRSKUM

Servings: 4

Instructions

  • BUND
    5 æggehvider
    270 g. flormelis
    100 g. hasselnødder
    1,5 spsk. Maizena
    mandelflager
    BÆRSKUM
    100 g. frosne blandede bær
    4 spsk. sukker
    1 spsk. citronsaft
    3 dl. piskefløde
    ANDET
    100 g. hvid chokolade
    friske bær
    citronmelisse
    FREMGANGSMÅDE
    BUND
    Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
    Fordel hasselnødderne på en bradepande med bagepapir.
    Bag hasselnødderne i ovnen i ca. 7-8 minutter.
    Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
    Hak hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, så det bliver helt fint.
    Pisk æggehvider sammen med halvdelen af flormelisen, så du får en stiv marengs.
    I en anden skål blandes det resterende flormelis med de hakkede hasselnødder og Maizena majsmel. Rør det godt rundt.
    Vend nøddeblandingen sammen med din marengs. Vend det rundt med en dejskraber, så du ikke pisker alt luften ud af marengsen.
    Hæld blandingen op i en sprøjtepose med en rund tyl.
    På en bageplade beklædt med bagepapir sprøjtes dejen ud. Se evt. billede længere nede. Det skal sprøjtes ud som “pølser” der ligger ved siden af hinanden.
    Drys med mandelflager eller hakkede nødder på toppen.
    Bag bunden i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter.
    Tag din bund ud af ovnen og vend den på hovedet over på et andet stykke bagepapir.
    Lad den køle helt af.
    Smør bunden med din bærskum (Gem evt. lidt til at pynte med på toppen). Hak evt. lidt hvid chokolade og kom ovenpå.
    Rul den stramt sammen på den korte led. På samme måde som når man laver roulade.
    Hvis du har mere bærskum, så pynt med det sidste på toppen. Pynt med friske bær, evt. hakket chokolade og lidt frisk citronmelisse.
    Server med det samme eller opbevar i køleskabet indtil servering.
    BÆRSKUM
    Blandede bær, sukker og citronsaft koges let op i en gryde. Bærrene moses en anelse sammen. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter, så noget af væsken kan fordampe.
    Bærkompotten sættes på køl.
    Piskefløde piskes til en fast flødeskum. Vend lidt af bærkompotten i af gangen. Hvis din bærkompot har meget saft, så undgå at tage alt for meget af det med, da det vil resultere i en rigtig tynd bærskum.