Laks med sprød urtecrust

Laks med sprød urtecrust

Ingredienser
  

  • 4 stk.
  • laksebøffer uden skind og ben
  • CRUSTEN
  • 3 stk.
  • store håndfulde krydderurter: persille dild, kørvel, estragon, brøndkarse
  • 3 stk.
  • håndfulde rasp
  • lidt olivenolie
  • salt
  • peber
  • 50 g
  • parmesanost
  • SAUCEN
  • 2 spsk.
  • smør
  • 1 spsk.
  • hvedemel
  • 0.5 l
  • mælk
  • 1 stk.
  • håndfuld spæd spinat
  • 2 tsk.
  • wasabipulver opløst i lidt vand
  • salt
  • peber
  • NYE KARTOFLER
  • 2 stilk
  • persille
  • 1 stk.
  • helt hvidløg delt på midten
  • salt
  • PYNT
  • 2 stk.
  • citron

Method
 

  1. Crusten: Pluk bladene af krydderurterne og kom dem i en foodprocessor med raspen, og kør det sammen til en meget grøn rasp.
  2. Saml den med lidt olie ad gangen, så du kan knuge raspen sammen, uden den falder for meget fra hinanden. Den skal ikke være decideret våd af olien.
  3. Sauce: Lav en klassisk opbagt sauce på smørret, melet og mælken. Lav den lidt tykkere end normalt. Du kan altid spæde den lidt op.
  4. Kom saucen i en blender sammen med spinat og wasabi puréen.
  5. Smag den til med salt, peber og evt. mere wasabi. Det skal blive en helt grøn ”peberrodssauce”.
  6. Nye kartofler: Kog kartoflerne med persillen og hvidløg i saltet vand.
  7. Kom urteraspen på laksebøfferne i 0,5 cm. tykkelse.
  8. Bag dem ved 180 grader i ca. 10 min. til raspen bliver lidt gylden og fisken tilberedt.
  9. Pynt med citroner.

Noter

4 pers