Ærterisotto

Det skal du bruge

  • 6 spsk olie eller en klat god klat smør
  • 4 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 800 g risottoris
  • 4 dl hvidvin
  • 3 l hønseboullion
  • 400 g grønne ærter (jeg brugte bare dem fra frost)
  • 600 g røget bacon, panchetta eller skinke i tern
  • 200 g champignon
  • 200 g friskrevet parmesanost
  • 1 bundt basilikum
  • 1 citron, saften herfra
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og sautér dem i en gryde med smør eller olie. Tilsæt risene og lad dem varme med i 2 minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof.
  • Hæld vinen i og lad den fordampe. Når vinen er fordampet/kogt ind, begynder du at tilsætte varm hønseboullion. Start med at dække risene til med væsken, og tilsæt derefter resten efterhånden som det fordamper. Det tager ca. 25-30 minutter ved middel varme – risene må gerne stadig have lidt bid. Rør i det ofte!
  • Skær kødet (jeg brugte røget bacon) ud i tern, og steg det på panden til det er gennemstegt. Tilsæt det til risottoen.
  • Svits derefter svampene i fedtet fra baconen og smid også det i gryden.
  • Blend ærterne til en fin pure (tilsæt evt. lidt kogende vand), og vend det i risottoen. Tilsæt 3/4 af parmesan osten og gem resten til servering. Tilsæt også saften fra en halv citron. Lad det hele blive varmet godt igennem og server retten varm toppet med frisk basilikum og friskreven parmesan.
  • 8 pers.