Brændende Kærlighed

Ingredienser

Kartoffelmos

  • Bacon & løg med Cognac
  • 300 g italiensk pancetta – eller god bacon (gerne i helt stykke)
  • 6 stk stor skalotte løg
  • 1 dl Hønseboullion
  • 1 sjat Cognac
  • 1 god klat smør
  • 1 sjat Olivenolie (til stegning)

Garniture

  • Syltede rødbeder
  • Frisk purløg eller bredbladet persille

Sådan gør du

Kartoffelmos

Bacon & løg med Cognac

  • Skær baconen i små tern og steg gyldne og sprøde over en god varme på en tør pande – eller med lidt olivenolie.
  • Skær de løgene i meget fine skiver på en mandolin – eller hak dem blot i mindre tern.
  • Tag bacon af panden og stil til side.
  • Svits løgene ved på samme pande, lad den karmelisere.
  • Tilsæt hønsebouillon og lad det koge godt ind.
  • Kom bacon tilbage på panden.
  • Skru let op for varmen, kom et godt skvæt cognac på panden og lad det koge ind et øjeblik – du kan også sætte ild til det, hvis du er i det humør.
  • Slut af med at tilsætte en klat smør.
  • 4 pers