Torsk, kålpølse og grønkål

Antal: 4 

Ingredienser

  • 300-400 gr torskeryg sørg for at du får et stykke med en jævn tykkelse
  • Lidt smør
  • 1 kålpølse

Grønkålssuppe

  • ½ l hønsebuillon
  • 150 g grønkål uden stilke
  • 2 spsk piskefløde eller efter smag
  • 2 spsk æblecidereddike

Sennepsfløde

  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk dijonsennep

Syltede rødløg

  • 1 rødløg
  • 1½ dl lagereddike
  • 1½ dl sukker
  • 1 laurbærblad
  • Et par peberkorn

Sådan gør du

Grønkålssuppe

  • Sørg for at rense grønkålen grundigt inden brug. Hak den herefter groft.
  • Kog buillonen op i en gryde.
  • Når buillonen koger, tilføjes grønkålen, som skal koge med i 4-5 minutter.
  • Herefter blender du suppen til den er helt lind, hvorefter du smager til med fløde, salt og peber.
  • Lige inden servering tilsættes eddiken.

Sennepsfløde

  • I en lille kasserolle, varmes fløden op og sennepen piskes heri.
  • Smag til med salt og peber og evt. lidt edddike/honning

Syltede rødløg

  • Skær rødløget i både.
  • Kog syltelagen (eddike, sukker, og krydderier) op.
  • Hæld syltelagen over rødløgene og lad dem trække min. en time.

Torskeryg

  • Salt torsken let minimum et par timer før servering (gerne op til et døgn) og stil den på køl.
  • Dup torsken tør og del den i fire stykker.
  • Fordel en smule smør på toppen og bag stykkerne i en ovn i 5 minutter ved 180 grader

Kålpølse

  • Skær pølsen i tynde skiver og steg dem sprøde på en pande

Servering

  • Placér torsk, kålpølse, og rødløg i bunden af en dyb tallerken og servér.
  • Grønkålssuppen hældes på tallekenen ved bordet, hvorefter der afsluttes med en skefuld sennepsfløde.